yasmina0506 a scris:
OK. Asta am inteles...dar in cazul mai sus expus care este rolul actului aditional ?
Ce aplicare are acesta in cazul de fata...care este statutul juridic al sau?
Nu mi-ati raspuns la intrebari....ceee ce ati spus dvs. am citit si eu in lege...asi fi dorit o interpretare a legii pentru situatia data mai sus.
Si in cazul dezinformarii...?..exista o cale de atac a acestei proceduri?
Multumesc.
Insist pentru un raspuns corect pentru ca sunt in situatia de a apara drepturile colegilor mei ( sunt colegii mei -chiar daca ii conduc) !
O zi buna.
Actul aditional la c.i.m. modifica o clauza care a fost inserata in cuprinsul contrcatului.
Nu stiu cum se procedeaza la unele ITM-uri, dar la Bucuresti actele aditionale depuse la ITM nu li se dau numere de inregistrare ci doar au parafa inspectorului ITM si data depunerii.
Daca ati citi legea atunci de ce ati mai pus intrebarea " Actul aditional trebuie inregistrat la ITM odata cu CIM -sub acelasi nr. de inregistrare?" :-/
3. CIM prevede salariul de baza negociat. Actul aditional face referire la indeplinirea planului si infunctie de acestea se dau drepturile salariale- in acest caz daca actul aditional nu prezinta viza ITM este valabil?
Da, actul aditional isi produce efecte de la data semnarii lui de catre ambele parti - salariat si angajator. Valabilitatea lui nu este dta de viza ITM-ului.
4. Care sunt drepturile salariale in acest caz - cele stabilite in CIM si vizat de ITM sau cele din Actul aditional semnat doar de parti la data angajarii si fara viza ITM ?
Intrucat afost semnat acesl act aditional, drepturile salariale sunt acordate potrivit celor mentionate in Actul aditional la c.i.m.
Referitor la dezinformare , va pot spune ca potrivit art.998 C.civ. , orice faptă a omului, care cauzează altuia prejudiciu, obligă pe acela din a cărui greşeală s-a ocazionat, a-l repara”. În completare, prin art. 999 C. civ. se precizează că „omul este responsabil nu numai pentru prejudiciul ce a cauzat prin fapta sa, dar şi de acela ce a cauzat prin neglijenţa sau imprudenţa sa”.