avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Incetare activitate firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Incetare activitate firma

Buna ziua,
va rog frumos sa-mi acordati sprijinul dumneavoastra in urmatoarea problema:
avem o firma pe care dorim sa o inchidem. Am fost la administratia financiara cu intentia de a stinge toate datoriile catre buget in vederea inchiderii firmei. Acolo am aflat ca suma pe care o avem de platit este mult mai mare decat ma asteptam si asta din cauza impozitului forfetar. Desi avem documente de la Registrul Comertului care atesta ca firma si-a incetat activitatea in 17.11.2009, in evidentele Administratiei Financiare nu apare acest lucru, dimpotriva firma apare activa. Am fost la Registrul Comertului sa lamureasc acest aspect, acolo mi s-a spus ca la data respectiva este mentionata modificare domeniu de activitate si nu intreruperea activitatii, desi in documentele pe care le avem noi este specificat clar ca se intrerupe activitatea. Doamna de Registru spune ca documentele pe care le avem, respectiv Certificat constatator, Incheiere si Certificat inregistrare Mentiuni, nu au nicio valoare pentru ca nu am avem Hotarare suspendare cu regim derogatoriu. Deci avem acte care atesta incetarea activitatii dar nu si de suspendare a activitatii - asta am inteles eu. Ce mai putem face in situatia de fata?

Multumesc,
Gabriela

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate firma alin_bv alin_bv Va rog sa ma ajutati cu o problema. In situatia in care am suspendat activitatea firmei la Registrul Comertului si nu am fost la Administratia Financiara ... (vezi toată discuția)
Inchiderea unui srl la registrul comertului rebecaa rebecaa Buna ziua Am avut un SRL deschis in 2005 si i am incetat activitatea in regim derogatoriu pe o perioada de 3 ani la finante incepand din 2008.Acum vreau sa l ... (vezi toată discuția)
Inchidere sau suspendare firma tszaki tszaki Buna ziua, am un SRL doar pe hartie, fara activitate in fapt. In situatia in care am datorii la buget este vreo solutie sa inchid sau sa suspend firma? pentru ... (vezi toată discuția)