avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dizolvare societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dizolvare societate

Buna seara, am o problema mare, sunt administrator la o firma si impreuna cu asociatul unic (care este sotul meu) suntem plecati din tara pe perioada nedeterminata (incercam sa incepem o alta viata). Acum 5 zile am primit pe net de la tatal meu o instiintare de la un lichidator judiciar cum ca Registrul Comertului a inceput actiunea de dizolvare a societatii conf legii 31/90 art. 237, alin.1, litera c, sentinta a fost pronuntata in 14.07.2011, iar instiintarea am primit-o in 24.08.2012.
In tot acest timp s-au depus declaratiile la finante, ITM, la Registrul Comertului, fara sa fie vreo problema.
Din cauza obiectului de activitate al firmei (arhitectura), am fost mult ocupati cu gasirea de proiecte, de viata de zi cu zi, de declaratii contabile, incat am uitat de reinoirea sediului. Nu am primit nici o notificare, nici un semn ca ceva nu ar fi in regula. Nu stiu ce sa fac in momentul de fata :(( nici in tara nu ne putem intoarce, aici incercam sa facem rost de bani sa platim TVA-ul si impozite ptr societatea nostra. Ideea era sa ajungem cu datoriile la finante la zi dupa care sa inchidem firma. Mentionez ca firma are si o masina in leasing, leasing pe care il achitam lunar, fara nici o zi de intarziere. Dar daca se dizolva firma bineinteles ca vom pierde si masina. Orice informatie imi este de mare ajutor :(( Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 17:08, 6 Septembrie 2012
Singura șansăƒ pe care o mai aveț›i, din punctul meu de vedere este săƒ verificaț›i cum a fost îndeplinităƒ procedura de citare în procesul care a avut ca obiect lichidarea societății pe motivul de la art. 237 alin. 1 lit. c).
Necitarea legalăƒ a păƒrț›ii „pentru ziua când s-a judecat pricina” este motiv de contestaț›ie în anulare, dar oricum șansele sunt destul de mici.
Imputerniciti pe cineva din tara sa va reprezinte interesele. Ideal ar fi sa se ia legatura cu lichidatorul ( lichidatorul judiciar de care pomeneati se desemneaza pentru un alt tip de procedura-pe Legea 85/2006 privind procedura insolventei) pentru a vedea care este starea reala a firmei ca pe urma sa puteti adopta strategia care va convine.
b]pentru Patrick:
- Va multumesc, in fapt, nu s-au citat partile in nici un fel, cel putin societatea nostra nu a fost citata!!!Nu am fost informati pe nici un canal (prin posta, telefonic, mail) nici despre sedinta de la Tribunal, nici despre Hotararea luata acolo, si impotriva careia puteam face recurs in termen de 30 zile!!! Conform carei legi nu exista obligativitatea de a se cita partile in cazul in care reclamantul este de exemplu Oficiul National al registrului Comertului? va rog sa-mi scrieti in cuprinsul carei legi as putea gasi procedura sau metodologia de citare a partilor. Va multumesc anticipat.
pentru Sad:
- Va multumesc, de imputernicit nu avem pe cine, ar fi mult prea complicat, am luat legatura cu lichidatorul, si telefonic, dar si prin mail- azi i-am trimis un mesaj detaliat...am trimis un mesaj pana si pe mailul ONRC, in atentia d-nei directoare! Noi credem ca intr-adevar procedura de citare a partilor nu a fost indeplinita, hotararea s-a luat pe data de 14.07.2011, iar noi am fost instiintati de lichidatorul judiciar in data de 23.08 2012!!! deci dupa mai bine de 1 an!!! Am verificat, si nici pe site-ul ONRC nu aparem pe lista societatilor in lichidare!!! Am "sapat" pe net si am gasit cum ca sediul nostru e expirat din 01.06.2008!!!! Ce ne sfatuiti dvs. ca si consilier juridic? Va multumesc anticipat.
Nu are nicio vina ONRC-ul cu citarea partilor care se face de catre Tribunal. Nu stiu in ce masura doriti sa salvati societatea... Singurul mod legal pe care il vad ar fi o fuziune prin absorbtie in temeiul art. 238 alin. 4 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale. Nu va impiedica nimic sa incercati si cu un recurs dupa o solicitare de repunere in termen dar sansele sa aveti castig de cauza sunt minime.
Multumesc ptr.raspuns, eu nu am spus ca citarea partilor ar face-o ONRC-ul. Doar cred ca ONRC ar fi trebuit sa comunice intentia de trimitere in judecata. Bineinteles ca Tribunalul trebuia sa citeze partile ulterior (ceea ce nu s-a intamplat). Oare nu este viciu de procedura din partea amandorura? Cat priveste salvarea firmei, da, vrem sa o salvam! Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Lichidare, insolventa....cesiune parti sociale Duddi Duddi Buna ziua In anul 2005 am infiintat o societate comerciala, SRL din care fac parte 2 asociati, ambii administratori. Eu m\'am restrat din societate pentru ca ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societae ContSters168570 ContSters168570 In cazul nedepunerii bilanutului am inteles ca se dizolva societatea.Care sunt pasii urmatori?Se va desemna un lichidator?Care sunt taxele pt acest lichidator ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate comerciala casanova casanova Poate fi dizolvata o societate comerciala prin hotarare judecatoreasca fara a mai parcurge pasii prin Registrul comertului ? (vezi toată discuția)