M-ar interesa ce documente trebuie sa prezinte bunica mea pentru a obtine adeverinta de coasigurat, in cazul in care sotul sau este pensionar (implicit asigurat). Va multumesc frumos!
Coasigurat (sot/sotie sau parinte care nu realizeaza venituri proprii) aflat in intretinerea unui asigurat ne-salariat
1. copie dupa Cartea de identitate sau Buletinul de identitate (pagina 2, 3, 4 si mutatia);
2. document care sa ateste gradul de rudenie (certificat de casatorie, certificat de nastere);
pentru asiguratii pensionari:
3. copie dupa Decizia de pensionare;
4. copie dupa ultimul Talon de pensie;
5. Declaratie pe propria raspundere a coasiguratului ca nu realizeaza venituri proprii;
6. Declaratia pe propria raspundere a asiguratului prin care aceasta declara ca il are in intretinere pe coasigurat
7. dovada achitarii contributiei la asigurarile sociale de sanatate la zi, de catre asigurat.
Adeverinta este valabila 3 luni.
Pentru ca un salariat sa isi poata trece parintele co-asigurat pe o perioada determinata (cat timp acesta este in concediu fara salar), de ce acte are nevoie angajatorul la dosar?
multumesc!
Coplata
CristineO
Soacra mea nu are pensie, a lucrat 5 ani, socrul meu este singurul care are pensie, si soacra mea este coasigurat, intrebarea mea este cei 5, 5% de unde se ... (vezi toată discuția)