Nu exista un numar limitat de licitatii care se pot organiza pentru vanzarea unui bun. Aceastea se organizeaza pana cand bunul este vandut. Persoana fizica sau juridica care pune in vanzare bunul este si cea care accepta cu cat la suta se reduce pretul in cazul unor incercari de vanzare ratate. Daca bunul nu se vinde cu pretul cerut in licitatie cel care a cerut vanzarea poate admite ca aceasta sa fie efectuata catre singura peroana care propune un pret. Nu exista o limita inferioara a pretului decat cea impusa de vanzator.
se pot face licitatii pina cind se gaseste un cumparator.
pretul scade pina la 75% din pretul de pornire insa la ultima licitatie se va vinde celui care ofera cel mai mult - art 509 (5) CPC. creditorul urmaritor nu poate achizitiona imobilul la un pret mai mic de 75% din cel de evaluare
Pretul de pornire este redus o singura data cu 25%. Daca nu se vinde nici la acest pret, se poate vinde la cel mai mare pret oferit, cu conditia sa se prezinte cel putin 2 licitatori.
Valoare se reduca mai intai cu 25% apoi cu 50% si abia in urma se vinde celui care da pretul cel mai mare sau singurul pret propus in cazul unui singur ofertant. Aceasta este valabila in cazul unor licitatii organizate ca urmare a unei cereri facute de catre o institutie a statului sau o banca. O persoana fizica care solicita executarea silita prin vanzarea unor bunuri poate aplica si alte cote de reducere a pretului si poate impune si o limita inferioara sub care bunul sa nu fie vandut.
Cumparatorul este cel care achita taxele.
Actul de adjudecare
ionica99
Am participat de curand la o licitatie pentru un apartament care a fost scos la licitatie pentru neplata datoriilor catre asociatia de proprietari in urma unei ... (vezi toată discuția)