Art 108/1/b/195oug se poate schimba din contraventie in infractiune in cazul in care pe timpul stationarii se produce un accident cu victima? culpa este comuna 50-50% sau se poate stabili si in alte proportii?
Daca din eveniment rezulta victima,in raport de documentele medicale care atesta zilele de spitalizare,exista posibilitatea incadrarii faptei sub incidenta prevederilor penale
daca in urma expertizei tehnice judiciare se constata ca accidentul s-a produs si din cauza stationarii neregulamentare se poate decide si culpa comuna.
de exemplu pe un drum european trebuie sa scoti masina cat mai mult in afara carosabilului, daca se constata ca masina era mai mult pe carosabil decat inafara lui se poate considera culpa comuna.
depinde de aprecierea expertului tehnic judiciar si constatarea la fata locului.
Sa inteleg ca ala merge ca nebunul intra in noi pe un drum cu doua benzi pe sens NECIRCULAT la acea ora si e posibil sa fie culpa comuna? Victima si-a cerut externarea la 6 zile de la internare pentru a i se da sotului ei NUP cred. Mai ramanem noi care nu primim de la asiguratorul lor decat jumatate din despagubiri. Tot ei ne ameninta ca daca depunem plangere pentru distrugere ei depun pentru vatamare corporala.
exista vreo legatura intre acest topic si cel cu camionul stationat in zona interzisa?
vinovatia partilor si proportia se va stabili in urma raportului de expertiza ptr ca au fost victime.
Da exista! Insa pentru ca traim in romania ( nu intamplator cu ,,r,,) si pentru ca este vorba de politisti implicati am nevoie de mult sprijin, Mereu apare alta amenintare din partea lor si vreau sa fiu cat pot de sigura ca daca ma constitui parte civila nu fac vre-o tampenie. Nu ne permitem sa suportam o dauna asa mare si nu as vrea sa arunc si putinul ce-l avem pe o cauza pe care ei ma ameninta <<cica sunt experti in legi pentru ca asta le este meseria> canImi cer scuze daca am gresit cu ceva!