avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa TV si Radio
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa TV si Radio

Buna ziua,
Sunt persoana fizica. Ma numar printre putinii tineri norocosi din Romania. Recent, am reusit sa imi cumpar un apartament nou. Mi-am contractat serviciile RDS pentru telefonie si internet. Detin un aparat radio. Dar nu detin cablu TV, si nici nu intentionez sa ma conectez. Apartamentul este asa de mic, si asa a fost gandit, incat nu am loc unde sa pun televizorul.
Pe factura de curent apare taxa tv si taxa radio.
Se poate renunta doar la taxa TV? Daca da, ce trebuie facut si unde trebuie mers?
Va multumesc
Persoanele fizice pot renunta printr-o declaratie scrisa ca nu detin tv.Aceasta se depune la ENEL pana la sfarsitul lunii ianuarie.Va duceti la casieria de cartier, acolo unde se plateste lumina si or sa va indrume ei.Cel putin, asa a fost pana acum o vreme nu stiu daca s-a schimbat ceva intre timp, in orice caz, grabiti-va sa nu se termine luna ianuarie.
=D> ASta e foarte tare! Asa a fost gandit apartamentul, sa nu incapa un tv in el!! =D>
Extraordinar! Nu am mai auzit niciodata asa ceva... in camin aveam 2 televizoare in camera... vreo 2 calculatoare... intr-o singura camera!
Si nu incape intr-un apartament! :))
IMi cer scuze, dar m-a busit rasul instant! Sa nu aduceti la Electrica scuza asta!

P.S. Stiti ca se pot urmari posturi tv pe calculator? Cu un tuner... :D Oricum, bafta!
=D> Apartamentul e ca o cutie de conserve :) . Si nu intentionez niciodata sa imi pun televizor.
Se pot urmari posturi cu un tuner. Si se pot urmari si prin anumite siteuri, fara tunner.
Dar nu cred ca e normal sa se perceapa taxa pe un serviciu de care nu beneficiez.
Cu 5 ani in urma, televizorul era important. Acum, consider ca televiziunea e mai degraba un moft.
Asadar, nu ii mai vad rostul Televiziunii nationale, care e oricum subordonata politic. E mare lucru daca in ultimii 8 ani am stat mai mult de 8 ore sa ma uit la TVR.

La ce bun TV-ul daca exista net?
Perfect adevarat!
Fara tuner nu merge TVR din cate stiu...
Am sa vad daca s-au facut modificari, parca era declaratie ca nu se detine niciun receptor de natura a ... bla-bla... Iar calculatorul e un astfel de receptor...
In plus, e contraventie... daca nu cumva se da declaratia in baza 292, ceea ce face ca sa devina penala minciuna in aceasta declaratie...
Pai acum cu orice te poti conecta la net, si implicit la TV prin solutii de live-streaming. Cred ca si prin mobil te poti conecta, numai sa ai latime de banda suficienta, si viteza pe masura.
Si nu cred ca se poate imputa cuiva care are doar telefon sa plateasca factura de TV.
Nu e mare scofala, taxa e mica. E aproximativ 4 RON. Dar asta nu inseamna ca nu sunt drepturi sa fie negata.

Alte discuții în legătură

Taxa radio este obligatorie pt apartamentele la care nu locuieste nimeni? Marius Nou Marius Nou Buna ziua! Detin un apartament la care nu mai locuiesc de mai mulţi ani si am instiintat furnizorul de energie electrica de acest lucru pentru a fi scutiti ... (vezi toată discuția)
Plata taxa radio, taxa tv sau .... stampex stampex Buna seara doresc sa stiu daca persoanele fizice care nu detin televizor trebuie sa plateasca taxa aceea de 4 ron lunar in declaratia pe propria ... (vezi toată discuția)
Taxa tv cateldestept cateldestept Am primit o notificare de plata la societate, din partea Societatii Romane de Televiziune pentru plata serviciului public de televiziune, pentru perioada mai ... (vezi toată discuția)