avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... retreagere bani de la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

retreagere bani de la banca

Buna ziua,am o mare rugaminte,salariul a fost virat unei banci iar banca nu vrea sa-mi dea banii spunand ca am poprire.Cum pot sa intru in posesia banilor si cat din ei.Au dreptul sa-mi retina toata suma? Eu din ce mai traiesc mai ales ca am un copil minor in intretinere si sunt singura sustinatoare a lui.Va rog mutl sa ma ajutati pt ca nu stiu ce sa fac,.Este o lege care stipuleaza cat la suta retine banca si cat ii revine salariatului?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: George-Dorian Tanasescu , Executor judecatoresc 16:03, 18 Septembrie 2012
Buna ziua,
Salariul nu a fost virat unei banci, ci in contul de card deschis pe numele Dvs. la banca respectiva de societatea la care lucrati. Care este provenienta debitului respectiv pentru care a fost instituita poprirea?
un imprumut bancar
Măsura executării silite prin poprire poate fi iniţiată în baza Codului de Procedură Civilă, a Codului de Procedură Fiscală sau a altor reglementări legale specifice.

a) În cazul iniţierii executării silite în baza Codului de Procedură Civilă (poprire instituită de către executori judecătoreşti/bancari, etc. pentru alt tip de creanţe decât cele fiscale), sunt aplicabile următoarele dispoziţii legale

- poprirea se înfiinţează de către executorul judecătoresc sau bancar, fără somaţie, printr-o adresă însoţită de o copie certificată de pe titlul executoriu comunicată băncii; în această adresă trebuie să fieindicat numele şi domiciliul debitorului persoană fizică ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul lor, precum şi codul de identificare fiscală. De asemenea prin adresă se pune în vedere băncii (terţ poprit) interdicţia de a plăti debitorului sumele de bani sau bunurile mobile incorporale ce i le datorează ori pe care i le va datora, declarându-le poprite în măsura necesară pentru realizarea obligaţiei ce se execută silit

- în cazul în care adresa de înfiinţare a popririi se adresează unei unităţi operaţionale a băncii, poprirea va fi înfiinţată asupra conturilor pe care debitorul/debitoarea urmărit/-ă le are deschise la acea unitate a băncii

- în cazul popririi sumelor de bani din conturile bancare, pot face obiectul executării silite prin poprire atât soldul creditor al acestor conturi, cât şi încasările viitoare

- la data sesizării băncii, sumele existente, precum şi cele provenite din încasările viitoare sunt indisponibilizate în măsura necesară realizării creanţei. Din momentul indisponibilizării şi până la achitarea integrală a obligaţiilor prevăzute în titlul executoriu, inclusiv pe perioada suspendării executării silite prin poprire , terţul poprit nu va face nicio altă plată sau altă operaţiune care ar putea diminua suma indisponibilizată , dacă legea nu prevede altfel.

Nu sunt supuse executării silite prin poprire:

- sumele care sunt destinate unei afectaţiuni speciale prevăzute de lege şi asupra cărora debitorul este lipsit de dreptul de dispoziţie;
- sumele reprezentând credite nerambursabile sau finanţări primite de la instituţii sau organizaţii internaţionale pentru derularea unor programe ori proiecte;
- sumele necesare plăţii drepturilor salariale, dar nu mai mult de 6 luni de la data înfiinţării popririi.

Nu se vor face plăţi care ar putea diminua suma indisponibilizată de către terţul poprit nici în cazul suspendării executării silite prin poprire.

- dacă terţul poprit (banca) nu-şi mai îndeplineşte obligaţiile ce-i revin pentru efectuarea popririi, inclusiv în cazul în care, în loc să consemneze suma urmăribilă a liberat-o debitorului poprit, creditorul, debitorul sau organul de executare, poate sesiza instanţa de executare, în vederea validării popririi , caz în care banca va putea fi obligată să plătească ea însăşi sumele datorate de debitor.


www.juridice.ro
Mergeti la executor, faceti dovada ca banii din cont reprezinta salariul dvs si cereti-i sa se adreseze bancii pt eliberarea a 2/3 din suma aflata in cont.
Puteti vb si la locul de munca sa va dea salariul cash, sa va retina 1/3 din el cat e legal
va rog mult sa ma ajutati sunt disperata mi-au fost retinuti toti banii din cont,cum sa intru in posesia lor macar 2/3.nu am din ce sa cumpar o paine.executorul nu vrea sa discute,eu ce fac in aceasta situatie cum pot rezolva problema?

Alte discuții în legătură

Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu girant jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Vreau sa va intreb daca un executor judecatoresc poate cere societatii unde lucreaza salariatul infiintarea popririi pe 1/3 din veniturile sale ... (vezi toată discuția)
Popriri din salar carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua. Daca ptrintr-o sentinta judecatoreasca am de primit o suma (taieri de salarii ilegale) aferenta anului 2010, iar momentan am o poprire care a fost ... (vezi toată discuția)