avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere pentru copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere pentru copii

cum se calculeaza?
cat la suta din salariu (venit)?
dar daca sunt mai multi copii??
Potrivit Codului familiei,art.94 "intretinerea se stabileste pana la o patrime din castigul sau de munca pentru un copil,o treime pentru doi copii si o jumatate pentru trei sau mai multi copii".
Dar instanta de judecata poate mari sau micsora obligatia de intretinere sau poate hotari incetarea ei,daca se schimba posibilitatile materiale a celui care plateste intretinerea sau nevoia celui care o primeste.
Pentru cei ce nu au venituri,intretinerea se plateste in functie de venitul minim pe economie.
Av.Oana T.
Draga Oana iti multumesc mult de tot!!
Si imi mai ingadui sa revin cu o alta intrebare, de fapt ar fi mai multe, dar ma limitez doar la una.
Sper sa nu te superi.
Cand unul din soti are doua surse de venit (ex: pensie plus salariu) se iau in calcul ambele?
Cu speranta ca imi vei raspunde, iti multumesc inca odata.
George
Am nevoie de informatii suplimentare.
Daca aveti pensie,copii sunt minori?
Salariul pe care il primiti are caracter permanent sau nu?
La stabilirea pensiei de intretinere se tine seama de venitul net pe care il realizeaza cel care tb. sa plateasca,iar de sumele care nu au un caracter permanent nu se tine seama.
Av.T.Oana
imi cer scuze ca intervin , dar am o nelamurire : al 13-lea salariu se considera ca facind parte dintr-un venit permanent ?(din care poate fi retinuta pensia alimentara) ; unde este precizata situatia ? (ma refer la articol din lege) ; taxele pt. depunerea la of. postal (de catre angajator) cine le suporta ? exista posibilitatea de a solicita legal explicatii cu privire la modul de cheltuire a banilor ?(un fel de decont) ; sper ca nu supar ca mi-am permis sa intreb ;multumesc
Fostul meu sot nu vrea sa plateasca toata suma. Ce pot sa fac ? suma pensiei este de 4 milioane pe luna, in prima luna nu mi-a dat nici un leu, in a doua mi-a dat 3 milioane si in a treia 3.500.000 lei, cum as putea sa iau diferenta de bani ? e dreptul copilului meu.
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Baza legala de stabilire a procentului pensiei alimentare Tinuca Tinuca Care este baza legala de stabilire a procentului pensiei alimentare , care sunt veniturile care se iau in calcul la stabilirea procentului? (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere cobuz cobuz ce procent din venitul din salariu si pensie se stabileste pentru pensia de intretinere a unei studente in anul II,care are si bursa de merit,(rezultate bune ... (vezi toată discuția)
Cuantum pensie alimentara laszloioan laszloioan Buna seara as avea nevoie de ajutor.Am un copil minor dintr-o casnicie anterioara, m-am recasatorit si cu sotia actuala avem doi copii minori.Cuantumul de 25% ... (vezi toată discuția)