avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabiliate partida simpla-jurnale TVA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabiliate partida simpla-jurnale TVA

Conform art.48 si 145 indice1 din Codul fiscal nu sunt cheltuieli deductibile :
-50% din chelt.aferente vehiculelor rutiere motorizate care nu sunt utilizate exclusiv in scopul desfasurarii activitatii ;
-se limiteaza la 50% dreptul de deduce a TVA...aferente chelt.legate de vehiculele aflate in proprietatea sau in folosinta persoanei impozabile,in cazul in care acestea nu sunt utilizate exclusiv in scopul activitatii economice.
Supun dezbaterii,in vederea gasirii unei solutii optime,a urmatoarelor :
- Cum considerati ca ar trebui intocmit JURNALUL DE CUMPARARI,avand in
vedere limitarea dreptului de deducere a TVA si cum se trec pe coloane sumele aferente unei achizitii pe baza unei facturi cu bon fiscal,sa zicem, de reparatii auto de 1000 lei + 240 lei TVA,in total 1240 lei.
- Cum se regasesc sumele trecute in jurnalul de cumparari,in DECONTUL DE TVA(randurile pe care se trec sumele) ?
- Ce sume se evidentiaza in REGISTRUL JURNAL DE INCASARI SI PLATI,ca fiind deductibile sau/si nedeductibile ?
- Care sunt corelatiile intre sumele din DECONTUL TVA si DECLARATIA 394 ?
Poate mai sunt si alte intrebari pe aceasta tema,hai sa le gasim impreuna o solutie,care sa multumeasca utilizatorii. Sunteti de acord ?

Alte discuții în legătură

Deducere cheltuiala cu itp la masina pe firma NNorbert NNorbert Buna ziua Avem o masina pe firma la care deduc 50% din combustibil, intrebarea mea ar fi cum se contabilizeaza daca s-a facut ITP-ul pentru masina ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuieli la un srl ContSters262944 ContSters262944 Buna ziua Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns, de curand sunt administratorului unui SRL, si as dori sa stiu daca cheltuielile cu naveta ... (vezi toată discuția)
Rjip si chelt.reparatii auto deductibile 50% contawest contawest Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema Pfa-ul este platitor de TVA De ex. am incasat o factura de 2480 lei si plati de 1240 lei Valorile includ tva Fa. ... (vezi toată discuția)