avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Fotbal - teren printre blocuri - zgomote mari - ce e ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Fotbal - teren printre blocuri - zgomote mari - ce e de facut?

Buna dimineata,

La citiva metri de blocul meu s-a facut acum vreo doua luni un teren de fotbal. Ei bine, l-au transformat in stadion, ziua si noaptea joaca fotbal acolo si asta nu ar fi nimic. Dar ... tipa, urla, sufla in vuvuzele, fluiera din fluiere, suporterii fac galagie ca pe stadion, pun muzica tare ca pe stadion. Terenul e mic si orice zgomot ajunge la noi in casa, e teroare. Am sunat la politie de citeva ori in special noaptea pe la 12 cind chiar nu se putea dormi de ei.
Va intreb daca in afara de a chema politia care nu stiu ce va face... (??), se poate reclama acest cosmar pe undeva sau se mai poate face altceva?
Nu se mai poate trai la noi in casa de zgomote, in continuu, de dimineata pina noaptea.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Costin Savescu , utilizator 15:08, 21 Septembrie 2012
Stadionul probabil a fost aprobat de a se construi de catre primarie. Mergeti si spuneti-le ca sunteti de acord ca copii sa se joace,insa sa aiba si un program de joaca,eventual ca la ora 14-17 si 22-10 sa fie program de liniste.
Aratati legea 61/1991 unde este mentionat si pastrarea linistii....Amenzi pentru tulburarea linistii,si sa ii intrebati pe politisti ce inteleg ei prin tulburarea linistii si cand se aplica aceasta lege? Aduceti-le aminte ca ei sunt platiti din banii dvs si a celorlalti vecini ca contribuabili.
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2012
Tarzan2012, utilizator
Puteti sesiza oficial administratorul terenului,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ART. 3
Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
..................................................................................................
26) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00 - 8,00 şi 13,00 - 14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
........................................................................................................
ART. 4
(1) Contravenţiile prevăzute la art. 3 se sancţionează după cum urmează:
...........................................................................................................
c) cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei, cele prevăzute la pct. 2), pct. 5) - 7), pct. 8) - 10), pct. 13), 15), 19), 20), 26), 27), 29) şi pct. 32);

Cum a trecut de ora 10 p.m. si constatati discomfort fonic,apelati 112,o sa-i amendeze pana se linistesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da,exista dispozitie in vigoare care prevede dreptul la liniste intr-un interval orar,dar,cei competenti sa constate si sa sanctioneze incalcarea dispozitiilor ,de multe ori ,refuza sa se achite de obligatii,nu constata si nu sanctioneaza contraventiile
@ynocentta:
Va garantez ca apelul la 112 nu poate fi ignorat.

Alte discuții în legătură

Tulburarea linistii locatarilor Costin Savescu Costin Savescu De foarte multi ani aud discutii si citesc despre tulburarea linistii locatarilor. Toata lumea face parada si cunoaste sau recunoaste (ma refer la politie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. imi poate explica cineva legea linistii publice, va ... CosminLrp CosminLrp Buna ziua. Imi poate explica cineva legea linistii publice, va rog? Am un vecin care asculta muzica ceva mai tare si e destul de deranjant. Vreau sa vad ce e ... (vezi toată discuția)
Informatie - ore de liniste Dorinageorge Dorinageorge Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca exista o lege cu orele de liniste la Asociatie de Proprietari,si ce interval orar este. Multumesc. (vezi toată discuția)