avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dosar locuinta sociala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dosar locuinta sociala

Buna seara,

Cine ma poate ajuta cu niste delatii referitoare la conditiile in care se acorda locuintele sociale? Am gasit lista documentelor necesare, dar am niste nelamuriri...

Atribuire spatiu de locuit
- cerere tip adresata domnului Primar (prin care se solicita atribuirea unui spatiu de locuit) cu mentionarea pe verso a documentelor anexate;
- acte de identitate (Buletin de identitate/ Carte de Identitate) si de stare civila (certificate de nastere/casatorie) - solicitant + membrii familiei (xerocopii);
- documente care atesta conditiile de locuit ale solicitantului si a familiei acestuia - - contracte de inchiriere, subinchiriere, vanzare-cumparare; alte documente privind domiciliul solicitantului si a membrilor familiei acestuia (xerocopii);
- acte doveditoare de venituri pentru fiecare membru al familiei (acte originale privind venitul net lunar - adeverinta salariala, cupon pensie, cupon alocatie, adeverinta de Venit Minim Garantat sau declaratii notariale din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri, daca este cazul);
- documente care atesta starea de sanatate a solicitantului sau a unor membri ai familiei acestuia (acolo unde este cazul);
- declaratie notariala (data de titular(a) + sot(ie) si de copiii majori) din care sa rezulte ca solicitantii nu detin in proprietate o locuinta, nu au instrainat o locuinta dupa data de 01.01.1990, nu au beneficiat de sprijinul statului in vederea realizarii unei locuinte si nu detin, in calitate de chirias, o alta locuinta din fondul locativ de stat (art.48 - Legea 114/1996).

In acest moment locuiesc impreuna cu alte 3 persoane (parinti+1 ruda); vreau sa fac cererea doar pe numele meu, sa ma mut "la casa mea" cum se zice in popor, dar din lista aceasta nu inteleg daca trebuie sa aduc acte doveditoare de venituri si pentru ei, sau doar pentru mine-solicitantul.
In cererea-tip este mentionata o rubrica "datorii catre - intretinere, chirie, salubritate, apaterm".
Eu trebuie sa fac dovada platii intretinerii la zi pentru toate persoanele care locuiesc in apartament? Eu nu figurez in acte, ci parintii mei.
Am auzit ca se poate refuza dosarul daca exista datorii la banci. Este adevarat? Nu vad de ce statul ar fi interesat de ce se intampla la privat, daca in dosar spre exemplu, solicitantul are salariu maricel, loc de munca stabil, nu apare cu numele sau ca dator catre stat; iar alta problema este ca in contractul de cumparare al apartamentului de catre parintii mei in 1993, nu are mentionata suprafata acestuia, nici releveul. In clipa asta nu pot vorbi cu o firma specializata sa faca masuratorile, pentru ca in casa nu e o atmosfera tocmai calda, asa ca nu le-ar permite accesul. Singura varianta la care m-am gandit ar fi sa incerc sa vorbesc cu dezvoltatorul care a construit blocul, dar nu stiu daca pot primi eu aceasta informatie sau daca se pastreaza o arhiva cu contractele de vanzare si care e perioada de pastrare a acestora.

Ma puteti ajuta cu informatii cat mai detaliate, va rog?:((

Va mutlumesc.

Alte discuții în legătură

Permise calatorie cfr dai88sami dai88sami Buna ziua.Ma intereseaza care sunt documentele necesare pentru eliberarea permisului de calatorie CFR in cazul unui fost angajat CFR actualmente pensionar.Va ... (vezi toată discuția)
Locuinte anl opheliacj opheliacj Buna ziua, as dori sa stiu daca. in cazul unei studente, pentru a beneficia de locuinta ANL, una din conditii este ca parintii ei sa nu aiba locuinta ... (vezi toată discuția)
Persoanele cu dizabilitati pot obtine locuinta anl? pot inscrie auto pe numele lor? marian_26 marian_26 Opersoana cu handicap gradul al-II-lea (epilepsie) ii poate inscrie o alta persoana o masina pe numele pedrsoanei bolnave care are un ajutor de 234 lei si daca ... (vezi toată discuția)