avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie nevazator calculata eronat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie nevazator calculata eronat

Am iesit la pensie in 24.11.2011 ;am vehime in munca 30ani si 2 luni si un certificat de incadrare in handicap accentuat vizual cod 4 permanent din nastere. Pe certificatul de incadrare in grad de handicap scrie "pensionare cu art 59 pentru nevazatori din legea pensiilor", dar casa de pensii a facut calculul pe art 58 Am facut contestatie , dar am primit raspunsul din DEX-nevazator=orb. Legiuitorul nu a facut mentiunea ca din cele 4 tipuri de handicap vizul numai cel grav beneficiaza de acest articol ci toate tipurile de handicap vizual. Doresc sa stiu daca exista si alt proces de acest tip ca sa il folosesc ca precedent sau daca exista un act normativ care sa explice art 59 din legea 263 cu mentiunea strict "grav".
Multumesc anticipat

[Mesaj editat - În forum nu se stabilesc relaţii profesionale între cei care întreaba si cei care raspund.]
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de pensie pentru limita de varsta? OLGAS OLGAS Sunt o persoana cu handicap din nastere.Mi s-a eliberat un certificat de incadrare in grad de handicap,cod boala 4(vizual),grad de handicap accentuat,data ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta pentru nevazatori vostinariu mihaela vostinariu mihaela Buna ziua, Mama mea este in pensie de invaliditate gradul II, este si persoana cu handicap gradul accentuat cod 4- nevazator. In art 59 din L 263/2010 si art ... (vezi toată discuția)
Cand ma pot pensiona daca am lucrat o perioada fara handicap iar apoi cu handicap vizual? 74mov 74mov Buna ziua! Cum se calculeaza varsta de pensionare daca am lucrat o perioada fara sa am handicap vizual iar apoi a intervenit handicapul vizual? Cand pot ... (vezi toată discuția)