avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... casatoria cu un cetatean non ue
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

casatoria cu un cetatean non ue

buna ziua,
sunt cetatean roman si doresc sa ma casatoresc cu un cetatean non ue (pakistanez). as vrea sa stiu daca in urma casatoriei va obtine niste drepturi sau facilitati, de exemplu daca vom putea calatori in europa fara a fi nevoie ca el sa obtine vize?de asemenea cum poate obtine cetatenia romana?
si daca am dori sa ne casatorim in londra carei institutii ar trebui sa ne adresam?
nu intentionam sa locuim in romania
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 14:50, 2 Octombrie 2012
Sper sa nu vorbesc prostii, dar conform legii 105/1992 in cazul casatoriei intre soti trebuie sa respecte conditiile cerute in vederea incheierii casatoriei de catre statul in care are loc casatoria, insa in acest caz casatoria isi va face efectele in statul de origine ale celor 2 soti doar daca respecta conditiile in vederea incheierii casatoriei si ale statelor ale caror cetateni sunt. Sotul dvs nu v-a putea circula liber in UE deoarece nu va avea pasaport si buletin roman, cetatenia o va putea obtine dupa 5 ani de zile de sedere neintrerupta in Romania. Pentru incheierea casatoriei in Londra va sugerez ca cititi conditiile si procedura incheierii unei casatorii in statul englez.
Chiar daca este casatorit cu dumneavoastra, daca nu are permis de sedere in alta tara UE (ati spus ca nu intentionati sa locuiti in Romania) nu poate calatori fara vize:
[ link extern ]

Va puteti casatori la Londra, la Ambasada Romaniei, detalii aici (pct. 2. Căsătoria dintre un cetăţean român şi un cetăţean străin):
[ link extern ]

Cetatenia romana nu o va putea obtine daca nu veti locui in Romania. Sunt multe de spus despre asta, una din discutiile de pe forum va poate lamuri:
www.avocatnet.ro/content/for...
locuieste in londra avand viza de student...ajuta sau schimba cu ceva lucrul acesta?
multumesc
Ultima modificare: Marți, 2 Octombrie 2012
carmarial, utilizator
Ajuta, atat la casatorie cat si la calatoria in UE.
imi puteti explica, va rog frumos, in acest caz ce facilitati/avantaje poate avea ?

Alte discuții în legătură

Carte de rezidenta iu2llia iu2llia buna ziua. Am cateva intrebari legate de acordarea cartii de rezidenta.. In decembrie vreau sa ma casatoresc cu iubitul meu cetatean din bangladesh dar care ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean albanez anny-marry anny-marry buna ziua!as vrea sa stiu care sunt pasii si actele necesare ptr o casatorie in romania cu un cetatean albanez.si daca acesta facandu-i domiciliul in romania ... (vezi toată discuția)
Ce fel de viza pentru cetatean turc casatorit cu cetatean roman? gigi_i gigi_i Ce fel de viza trebuie pentru un cetatean turc casatorit cu un cetatean roman pentru a calatori in Romania? Locuim in Londra si cetateanul turc are ... (vezi toată discuția)