avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cu cetatean albanez
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cu cetatean albanez

buna ziua!as vrea sa stiu care sunt pasii si actele necesare ptr o casatorie in romania cu un cetatean albanez.si daca acesta facandu-i domiciliul in romania va primi carte de identitate romana si daca este necesar sa mergem in albania ptr anumite documente sau se poate face totul de la amabasada?va multumesc
Daca are pasaport biometric nu are nevoie de viza.
Daca nu are pasaport biometric are nevoie de viza pe minim 2 saptamani ca sa vina in Romania si este mai complicat.

Presupunand ca are pasaport biometric si nu mai aveti de indeplinit alte formalitati va trebui sa aduca certificatul de nastere pe care o sa-l traduceti si legalizati la un notar roman si un certificat de celibat de la autoritatile albaneze. Daca a mai fost casatorit, sentinta de divort (si aceea va trebui tradusa si legalizata).
De la Ambasada Albaniei in Romania va trebui sa ceara un certificat de cutuma.
Certificatele medicale prenuptiale le veti lua de la medicul dvs. de familie.
La cununie veti avea nevoie de un translator albaneza-romana, daca nu stie limba romana.
Mergeti si la Starea Civila unde va veti casatori si faceti-va o lista cu tot ce trebuie sa contina dosarul, ca sa stiti exact ce aveti de facut.

Nu va primi carte de identitate pentru ca nu are cetatenie romana, trebuie sa isi faca permis de sedere pentru membru de familie. Cititi la acest link ce scrie la Reintregirea familiei pentru cetatenii romani:
[ link extern ]
Dupa casatorie va trebui sa se intoarca in Albania si sa solicite la ambasada Romaniei de la Tirana viza de lunga sedere pentru reintregirea familiei.
multumesc mult...dar cartea de identitate romana cand o va primi?noi dupa casatorie vrem sa mergem la londra...el va avea probleme sa intre in anglia sau nu sunt nici un fel de probleme?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-am spus deja, nu va primi pentru ca doar cetatenii romani au carte de identitate.
Va trebui sa aplicati pentru permis de sedere pentru membru de familie (aveti detalii in link-ul pus mai sus).
Doar dupa ce il obtine poate calatori alaturi de dvs. in UE, deci nu puteti pleca la Londra imediat dupa ce va casatoriti.

Luati legatura cu Oficiul Roman de Imigrari din judetul unde locuiti si cereti detalii si de acolo, noi aici va ajutam cu informatii generale din care sa va faceti o idee despre ce va asteapta. Despre ce aveti de facut pas cu pas e bine sa va informati de la sursa: Starea Civila respectiv Oficiul Roman de Imigrari. Nu e simplu si daca nu strangeti toate informatiile inainte o sa va fie foarte greu sa va descurcati.
Ultima modificare: Joi, 29 August 2013
Ares-3, moderator
de asta am apelat la dvs....va multumesc mult.chiar sunteti de ajutor.
Pentru putin, sa fie cu noroc :luck:

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sunt casatorita de scurt timp cu un cetatean albanez ... dannadany dannadany Buna ziua. Sunt casatorita de scurt timp cu un cetatean albanez si ne dorim sa obtinem permisul de lunga sedere pentru sot. De la Oficiul de Imigrari MH ni s-a ... (vezi toată discuția)
Acte necesare viza termen lung si reintregirea familiei,rezidenta permanenta in romania ptr dominicani dupa casatorie GeorgianaDutu GeorgianaDutu Buna seara, Sunt casatorita cu un cetatean Dominican din August 2013 si momentan locuim in Rep Dominicana unde a avut loc si cununia civila . Am dorii sa ... (vezi toată discuția)
Permis sedere temporara cetatean non ue crisvenro crisvenro Daca un cetatean non UE se casatoreste pe teritoriul Romaniei cu un cetatean roman, cetateanul non UE avand in momentul casatoriei viza turist care in multe ... (vezi toată discuția)