avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Permis sedere temporara cetatean non UE
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Permis sedere temporara cetatean non UE

Daca un cetatean non UE se casatoreste pe teritoriul Romaniei cu un cetatean roman, cetateanul non UE avand in momentul casatoriei viza turist care in multe cazuri nu este necesar sa fíe solicitata la ambasada Romaniei din tara de origine a cetateanului non UE datorita conventiilor in vigoare, cetateanul non UE are dreptul de a cere si ulterior obtine permisul de sedere temporara in baza faptului ca este casatorit cu un cetatean roman ? Intrebarea vine pentru ca pe site ul igi.mae.ro indica doar ca certificatul de casatorie daca a fost oficiat in strainatate trebuie transcris la oficiul starii civile dar in nici un caz necesitatea unei vize anterioare de lunga sedere cu scopul reintregirii familiei, solicitata la ambasada Romaniei din tara de origine a cetateanului non UE, sau, dupa ce casatoria a fost oficiata cetateanul non UE trebuie sa se intoarca in tara de origine doar ca sa ceara viza de lunga sedere doar ca ulterior aceasta sa fie aceptata de IGI ?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:34, 30 Martie 2015
Parerea mea este ca nu se poate schimba ''din mers'' natura vizei cu care a intrat in tara.
A venit ca turist, va trebui sa plece pana cand ii expira si sa ceara o noua viza, de data asta pentru reintregirea familiei.
Totusi, cereti informatii oficiale de la Inspectoratul pentru Imigrari de care apartineti. La o asemenea intrebare (simpla pentru ei, as zice) cred ca puteti afla raspunsul si prin telefon:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare viza termen lung si reintregirea familiei,rezidenta permanenta in romania ptr dominicani dupa casatorie GeorgianaDutu GeorgianaDutu Buna seara, Sunt casatorita cu un cetatean Dominican din August 2013 si momentan locuim in Rep Dominicana unde a avut loc si cununia civila . Am dorii sa ... (vezi toată discuția)
Angajare cetățean non-eu fără viza de munca Adi Ionescu Adi Ionescu Care sunt pașii de angajare a unui cetățean non-EU care se afla deja in Romania dar nu are viza deoarece Romania nu cere viza pentru țara lui de origine ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean albanez anny-marry anny-marry buna ziua!as vrea sa stiu care sunt pasii si actele necesare ptr o casatorie in romania cu un cetatean albanez.si daca acesta facandu-i domiciliul in romania ... (vezi toată discuția)