avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... casatoria cu un cetatean non ue
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

casatoria cu un cetatean non ue

buna ziua,
sunt cetatean roman si doresc sa ma casatoresc cu un cetatean non ue (pakistanez). as vrea sa stiu daca in urma casatoriei va obtine niste drepturi sau facilitati, de exemplu daca vom putea calatori in europa fara a fi nevoie ca el sa obtine vize?de asemenea cum poate obtine cetatenia romana?
si daca am dori sa ne casatorim in londra carei institutii ar trebui sa ne adresam?
nu intentionam sa locuim in romania
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 14:50, 2 Octombrie 2012
Faptul ca deja are drept de sedere pe teritoriul UK va scuteste pe dvs. sa faceti niste formalitati pentru a-l invita in Romania - ar fi trebuit sa ii faceti invitatie (procedura destul de complexa) sa obtina viza de scurta sedere apoi viza pentru reintregirea familiei etc.

Nu stiu ce fel de avantaje va asteptati sa aiba dupa ce va casatoriti; daca nu vreti sa locuiti in Romania va trebui sa isi rezolve sederea in UK - dupa expirarea vizei de student simplul fapt ca e casatorit cu un cetatean UE nu ii asigura sederea pe teritoriul statelor membre.
multumesc frumos
Succes :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de rezidenta iu2llia iu2llia buna ziua. Am cateva intrebari legate de acordarea cartii de rezidenta.. In decembrie vreau sa ma casatoresc cu iubitul meu cetatean din bangladesh dar care ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean albanez anny-marry anny-marry buna ziua!as vrea sa stiu care sunt pasii si actele necesare ptr o casatorie in romania cu un cetatean albanez.si daca acesta facandu-i domiciliul in romania ... (vezi toată discuția)
Ce fel de viza pentru cetatean turc casatorit cu cetatean roman? gigi_i gigi_i Ce fel de viza trebuie pentru un cetatean turc casatorit cu un cetatean roman pentru a calatori in Romania? Locuim in Londra si cetateanul turc are ... (vezi toată discuția)