avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii recuperare bani de la casa de sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

recuperare bani de la casa de sanatate

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pentru a recupera banii platiti angajatilor in perioadele de concediu medical de la casa de sanatate, sau de la cine se pot recupera.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Simion Eugenia , Contabil 09:33, 16 Noiembrie 2012
Buna ziua,

la Cluj de exemplu se procedeaza asa:

Daca e pentru prima data cand cereti banii de la CASS, atunci aveti nevoie de la finante de fisa de platitor pentru fondul de concedii medicale din care sa reiasa ca nu aveti restante la fondul de concedii medicale.
Apoi se cere balanta de la contabilitate din care sa reiasa ca suma ce o solicitati de recuperat se afla si in balanta.
Se depune decl 112 online si dupa ce ati obtinut recipisa , se face copie atat la d112 cat si la recipisa si se ataseaza la documente.
Toate aceste documente insotite de o cerere de recuperare a sumei in doua exemplare, plus certificatele medicale aferente lunii pentru care cereti banii, se depun la secretariat si cam intr-o luna incasati banii.
Va doresc o zi buna.
Va multumesc tare mult pentru informatii. Eu aveam nevoie de informatii pentru Bucuresti, banuiesc ca se urmeaza aceeasi procedura. Sunt curioasa daca a obtinut cineva banii. Teoretic stiu ca trebuie sa se dea...
DOCUMENTE NECESARE PT.DOSARUL DE RECUPERARE A SUMELOR DE RAMBURSAT DIN BUGETUL FNUASS ADICA CONCEDII MEDICALE


1. DOSAR CU SINA
2. COPIE CONTRACT DE MUNCA AL SALARIATULUI/SALARIATILOR AFLAT
IN CONCEDIU MEDICAL
3.BAZA DE CALCUL PT CONCEDIU MEDICAL
4.CERTIFICATE MEDICAL EXEMPLARUL 2 INSOTITE DE CENTRALIZATORUL STABILIT IN ANEXA 5 DIN ORD.351/2011
5.COPIE STAT DE PLATA PT LUNA RESPECTIVA
6.BALANTA DE VERIFICARE
7.CERTIFICAT DE ATESTARE FISCALA
8.DECLARATIA 112 (PRIMELE 3 PAGINI) SI RECIPISA IN COPIE
9.REFERAT AGENT ECONOMIC (CERERE DE RECUPERARE A SUMELOR PENTRU CONCEDII MEDICALE COMPLETATA IN 2 EXEMPLARE CONFORM ANEXA 4 DIN ORD.351/2011

Va multumesc tare mult pentru ajutor
O zi buna!
as mai avea eu o intrebare....daca angajatul mi-a adus concediu medical in luna octombrie..pana la ce data am termen sa merg la casa de sanatate cu dosarul?

Alte discuții în legătură

Concedii medicale ancaartifex ancaartifex buna ziua va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cu urmatoarea problema am pe luna februarie 3 angajati in concediu medical.2 operati si un concediu de ... (vezi toată discuția)
Casa de asigurari de sanatate-certificate medicale sanducatanas sanducatanas Va rog sa-mi spuneti si mie ce documente trebuie depuse la casa de asigurari de sanatate pentru recuperarea sumelor pentru concedii medicale.Multumesc. (vezi toată discuția)
Concediu de boala mirela.onciu mirela.onciu Am un salariat, cu timp de lucru 2 ore, care lucreaza cu 8 ore la buget, in aprilie a fost in concediu de boala. Cum trebuie sa-l pontez. Este sotul meu, As ... (vezi toată discuția)