avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Înregistrare factura in jurnalul de vanzari si in D ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Înregistrare factura in jurnalul de vanzari si in D 300

Buna ziua,
Detin un PFA nou infiintat, sunt platitor de Tva, sunt inregistrat in ROI, am emis o factura in EURO ( valoare 1000 euro ) contravaloare prestari servicii catre o firma din UE si ea platitoare de Tva; activitatea fiind desfășurată in România.
Va rog sa ma indrumati cum sa înregistrez aceasta factura in jurnalul de vanzari ( in coloana nr 5 : "Total document inclusiv TVA" ? si in coloana nr 10 : "Livrari de servicii cu taxare inversă - baza de impozitare" ? )
Trebuie înscris ceva si in Jurnalul de cumpărari ? Dacă da , in ce coloana .

In declarația 300 înregistrez aceasta factura in rândul 13 - "Livrari de bunuri si servicii supuse măsurilor de simplificare taxare inversă ?
Mai completez ceva la alte rânduri in D 300 ? Dacă da, unde ?
Multumesc pt ajutor.

Alte discuții în legătură

Taxare inversa-decont tva LAZAROVICI ALINA LAZAROVICI ALINA Am si eu o intrebare, facturile cu taxare inversa la ce rand se trece in decontul de TVA. Am si furnizori care sunt in insloventa si-mi emit facturi cu taxare ... (vezi toată discuția)
Declaratia 300 previas previas Am o nelamurire la completatea declaratiei 300 am bunuri achizitionate supuse masurilor de simplificare (taxare inversa),intrebarea este :la randul 10 pun ... (vezi toată discuția)
Mod completare "jurnal de vanzari" - tva cristian_conea cristian_conea Am gasit formularul \"Jurnal de vanzari\" la adresa: http://www.contacafe.ro/top... Am 2 intrebari: 1. unde inregistrez o factura emisa in momentul ... (vezi toată discuția)