avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire nedezbatuta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire nedezbatuta

Bunica mea a decdat acum25 de ani.Mama si surorile sale nu au dezbatut mostenirea.In casa bunicii a ramas o sora cu sotul , care au mai facut 2 anexe ,o bucatarie si o magazie. Mama a decedat si ea acum 3 ani. Sora sa fara sa ne spuna nimic a introdus actiune in uzucapiune pe casa bunicii,in contradictoriu cu nepotii proprietarilor de unde a cumparat bunica..De fapt a asteptat sa moara toti frati si surorile, precum si proprietarii de unde a cumparat bunica casa, copii acestora si apoi a facut acest gest.Este in proces la primul termen,

Ce demersuri trebuiesc facute pentru pentru a demonstra ca aceasta casa a fost a bunicii?
Sora mamei refuza sa ne dea vreun act motiveaza ca s-au pierdut,desi a stat acolo mereu.

De asemenea majoritatea vecinilor care stiau au decedat s-au au vindut imobilele.
Singurea care cunoaste adevarul este o cumnata a mamei foarte batrina si bolnava,nedeplasabila are 95 de ani dar judeca, nu este senila.

Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmam?

Alte discuții în legătură

Uzucapiune carmenbarbulescu carmenbarbulescu Am uitat să precizez faptul ca matuşa şi unchiul meu nu au avut copii. ªi încă ceva...va rog..ce înseamna faptul că mama nu a acceptat moştenirea de ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune falsa? leusan leusan Ce poate face in situatia urmatoare o batrina. Batrina Mara (vecina la tara cu bunicii mei) are 90 de ani.A mostenit de la parintii ei o casa si teren ... (vezi toată discuția)
Buna seara bunica mea decedata i are 3 copii din prima casatorie ... Uzac Uzac Buna seara Bunica mea decedata i are 3 copii din prima casatorie ( un copil este mama) A - ll - a relatie concubinaj are 2 copii Bunica vinde casa de la ... (vezi toată discuția)