avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prelungire concediu crestere copil de la 2 la 3 ani.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prelungire concediu crestere copil de la 2 la 3 ani.

Buna ziua,
as vrea sa stiu in ce masura se poate prelungi concediu de maternitate de la 2 la 3 ani pentru urmatoarea situatie:fetita mea de 1 an si 8 luni a fost diagnosticata cu astm bronsic si as vrea sa stiu daca ma pot incadra pentru prelungire.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:02, 15 Decembrie 2013
1. - Concediul pentru cresterea copilului (CCC) pana la 3 ani se acorda numai daca copilul este incadrat intr-un grad de handicap.
- Incadrarea in grad de handicap o stabileste comisia de expertiza medicala unde trebuie sa mergeti cu trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist.

2. Dupa ce obtineti certificatul de handicap pentru copil:
- faceti o cerere care angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pana implineste copilul 3 ani (anexati si o copie dupa certificatul de handicap);
- cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM si cu o copie dupa certificatul de handicap mergeti la Primarie (unde ati depus actele pentru CCC) si solicitati prelungirea CCC pana la 3 ani.
Valoarea indemnizatiei este aceeasi ca si in primii doi ani sau se modifica?
Daca contractul meu de munca a expirat unde trebuie sa ma duc pentru aceste formalitati?
1. Cuantumul indemnizatiei pentru CCC pana la 3 ani este acelasi de pana acum.

2. Daca CIM a expirat nu mai aveti nevoie decat de decizia de incetare a CIM cu care mergeti la Primarie.
Se aplica aceasta situatie si pentru prelungirea concediului de la 1 la 2 ani, daca bebelusul are astm?
LoreG:
1. In cazul in care copilul este incadrat intr-un grad de handicap atunci veti beneficia in continuare de CCC pana la 3 ani.

2. Cititi raspunsul meu de mai sus.

Alte discuții în legătură

Acordare stimulentului de insertie crsulici crsulici Buna ziua, Am auzit ca, conform noii legi de la 1 iulie 2016, daca doresc sa-mi prelungesc concediul de crestere copil de la 2 la 3 ani, voi primi un ... (vezi toată discuția)
Noile prevederi legate de stimulentul de inserție - cel de 650 ... suciu_diana suciu_diana Noile prevederi legate de stimulentul de inserție - cel de 650 de lei se mai acordă până copilul face 3 ani, respectiv 4 ani in cazul celui cu handicap, ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la locul de munca mihaela_mihalache1 mihaela_mihalache1 Buna tuturor, incep prin a va adresa o intrebare in legatura cu intoarcera la locul de munca din concediu maternal. Copilasul meu are un anisor si sase luni ... (vezi toată discuția)