acsa88 a scris:
In ziua procesului au fost 4 elemente care mi-au dat de gandit:
a.doamna avocat al partii adverse mi-a cerut sa lasam dosarul la sfarsit;
b.doamna Presedinte a sarit peste dosar;
c.doamna Presedinte i-a inmanat doamnei avocat al partii adverse documente de la sfarsitul dosarului,eu neprimind nici o explicatie;
d.doamna avocat al partii adverse i-a inmanat doamnei Presedinte documente, eu neprimind nici un duplicat al acestora.
@acsa88: Tocmai pentru ca va inteleg foarte bine frustrarea legata de concediere, ca practician cu 7 ani de experienta de instanta, va spun ca punctele a si b de mai sus nu mi se par deloc suspecte.
Dimpotriva, par foarte foarte normale.
a: Eu cred ca avocata unitatii a cerut lasarea dosarului la sfarsitul sedinte, la a doua strigare sau la o anumita ora. Aceasta cerere nu este ilegala in sine, si este frecenta cand avocatii au mai multe procese simultan, sau poarta procese in deplasare sau au motive obiective pentru care nu sunt prezenti la anume ora in sala de judecata.
Acest tip de amanare este acceptat de judecatori in 90% din cazuri, fara sa fie un aranjament ilegal.
Procedeul este la indemana tuturor partilor, nu numai pentru avocata unitatii din procesul dvs.
Probabil ca si dvs. vi s-ar fi acceptat lasarea la a doua strigare, daca ati fi cerut.
b:Ca umare a lasarii dosarulu la sfarsit, e normal ca, la prima strigare conform ordinii de pe lista, dosarul dvs. a fost ... sarit.
Si punctele c si d pot avea o justificare normala, corecta:
c: cel mai probabil judecatoarea i-a inmanat un exemplar / copie dupa actiune sau dupa unele acte depuse de dvs. inainte de primul termen. Desi actele astea ar trebui comnicate inainte de proces, se mai intampla ca ele sa nu ajunga la parat. Si atunci se comunica la primul termen, prin inmanare de catre judecator.
d: la primul termen de judecata, avocatul paratului comunica instantei (fara sa fie obligat sa comunice si reclamantului) delegatia avocatiala si poate chitanta cu onorariul.
Ar fi interesant de stiut daca ati pierdut procesul la prim termen...
Si cam ce ati scris prin actiune, si cand ati depus-o fata de data concedierii.
Sincer, desi litigiile de munca sunt mai usoare si mai simple fata de procesele normale, asta nu inseamna ca sunt totusi usor de inteles sau de purtat de persoane fara experienta sau fara pregatire.
In locul dvs. m-as concentra pe recurs, nu mi-as mai pierde timpul cu ce pot face pana la redcatarea hotaraii.
Adevarul este ca nu mai puteti face nimic care sa va schimba soarta hotararii.
Si, in aces moment nu puteti face nimic care sa va creasca sansele de castig in reurs.
Hotararea este cea luata, mai ramane sa vedeti motivarea si dupa aceea sa actionati.
Fata de datele pe care le-ati scris, eu nu as face nici plangere judecatorului la inspectia judiciara. Nu sunt deloc convins ca a gresit cu ceva. Daca totusi a gresit, atunci as prefera sa nu ii atrag atentia, si sa il las sa motiveze hotararea cum crede de cuviinta, in liniste.
O plangere ar aduce cu sine in primul rand o sentinta mai bine / atent motivata si deci mai greu de atacat in recurs.