avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contestatii decizii concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contestatii decizii concediere

Am fost salariata cu doua CIM-uri cu norma fractionata de 4 ore fiecare.

Mi s-a cerut sa fac un fals in acte(sa trec un pret dublu prejudiciind o unitate sanitara).In urma refuzului meu am fost concediata in aceeasi zi de pe ambele posturi.Preavizele au fost emise cu o data inexistenta in calendar (31 februarie) , iar deciziile de concediere cu data anterioara (31 ianuarie).

In decizii s-a specificat ca inceteaza CMI-urile in aceeazi zi(1 februarie).
Mi s-au acordat 20 de zile preaviz pentru ambele posturi (in total).

Motivele sustinute de doamna director au fost de natura economica (art 65 - 67 din CM).Mi s-au desfiintat ambele posturi,dar in aceeasi zi pe unul din posturi a fost angajata o colega.

In primele zile ale preavizului am fost impiedicata sa lucrez in biroul meu,inventarierea inopinanta facandu-se fara participarea mea(unul din posturile mele fiind de gestionar).Contabilele (nou angajate) care detin gestiunea verificata a unitatii au facut parte din comisia de inventariere.Mi s-au scos lucrurile afara din birou,am fost agresata fizic si verbal de catre doamna director si colegi.S-a schimbat butucul de yala de la usa biroului meu,mi s-a pus doua zile nemotivate cu toate ca am fost la serviciu,condica a fost ascunsa,am fost scoasa fortat de jandarmi din biroul de lucru etc.

Am facut sesizari la DSP Iasi,la ITM,la Parchet.DSP-ul a facut audit intern si a gasit iregularitati sesizand Camera de Conturi.ITM-ul a facut doua controale,au gasit nereguli.Parchetul a trimis sesizarea la Politie si un ofiter m-a chemat pentru detalii.

Am deschis proces la litigii de munca,am depus acte concludente,memorii dar am pierdut procesul.In ziua procesului au fost 4 elemente care mi-au dat de gandit:

a.doamna avocat al partii adverse mi-a cerut sa lasam dosarul la sfarsit;
b.doamna Presedinte a sarit peste dosar;
c.doamna Presedinte i-a inmanat doamnei avocat al partii adverse documente de la sfarsitul dosarului,eu neprimind nici o explicatie;
d.doamna avocat al partii adverse i-a inmanat doamnei Presedinte documente, eu neprimind nici un duplicat al acestora.

Intrucat situatia financiara a familiei este grea,am datorii mari as dori sa fac niste pasi legali pana la primirea hotararii scrise.Doresc sa merg si la alte institutii competente.

Care ar fi demersurile pe care trebuie sa le fac acum?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:54, 27 Octombrie 2012
Puteti ataca hotararea instantei cu recurs , criticand-o ca nelegala si netemeinica.
freeelis a scris:

Puteti ataca hotararea instantei cu recurs , criticand-o ca nelegala si netemeinica.


Pronuntarea a fost ieri iar hotararea scrisa o voi primi in minim 30 de zile.Eu doresc sa stiu daca pot face vreun demers inainte sa primesc hotararea in scris avand in vedere faptul ca stiu solutionarea.
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2012
acsa88, utilizator
Poate doar sa sesizati Inspectia Judiciara cu privire la aspectele care v-au dat de gandit .. pana la solutionarea definitiva a litigiului nu prea aveti ce face ..
acsa88 a scris:

In ziua procesului au fost 4 elemente care mi-au dat de gandit:

a.doamna avocat al partii adverse mi-a cerut sa lasam dosarul la sfarsit;
b.doamna Presedinte a sarit peste dosar;
c.doamna Presedinte i-a inmanat doamnei avocat al partii adverse documente de la sfarsitul dosarului,eu neprimind nici o explicatie;
d.doamna avocat al partii adverse i-a inmanat doamnei Presedinte documente, eu neprimind nici un duplicat al acestora.


@acsa88: Tocmai pentru ca va inteleg foarte bine frustrarea legata de concediere, ca practician cu 7 ani de experienta de instanta, va spun ca punctele a si b de mai sus nu mi se par deloc suspecte.
Dimpotriva, par foarte foarte normale.
a: Eu cred ca avocata unitatii a cerut lasarea dosarului la sfarsitul sedinte, la a doua strigare sau la o anumita ora. Aceasta cerere nu este ilegala in sine, si este frecenta cand avocatii au mai multe procese simultan, sau poarta procese in deplasare sau au motive obiective pentru care nu sunt prezenti la anume ora in sala de judecata.
Acest tip de amanare este acceptat de judecatori in 90% din cazuri, fara sa fie un aranjament ilegal.
Procedeul este la indemana tuturor partilor, nu numai pentru avocata unitatii din procesul dvs.
Probabil ca si dvs. vi s-ar fi acceptat lasarea la a doua strigare, daca ati fi cerut.
b:Ca umare a lasarii dosarulu la sfarsit, e normal ca, la prima strigare conform ordinii de pe lista, dosarul dvs. a fost ... sarit.

Si punctele c si d pot avea o justificare normala, corecta:
c: cel mai probabil judecatoarea i-a inmanat un exemplar / copie dupa actiune sau dupa unele acte depuse de dvs. inainte de primul termen. Desi actele astea ar trebui comnicate inainte de proces, se mai intampla ca ele sa nu ajunga la parat. Si atunci se comunica la primul termen, prin inmanare de catre judecator.
d: la primul termen de judecata, avocatul paratului comunica instantei (fara sa fie obligat sa comunice si reclamantului) delegatia avocatiala si poate chitanta cu onorariul.

Ar fi interesant de stiut daca ati pierdut procesul la prim termen...
Si cam ce ati scris prin actiune, si cand ati depus-o fata de data concedierii.
Sincer, desi litigiile de munca sunt mai usoare si mai simple fata de procesele normale, asta nu inseamna ca sunt totusi usor de inteles sau de purtat de persoane fara experienta sau fara pregatire.

In locul dvs. m-as concentra pe recurs, nu mi-as mai pierde timpul cu ce pot face pana la redcatarea hotaraii.
Adevarul este ca nu mai puteti face nimic care sa va schimba soarta hotararii.
Si, in aces moment nu puteti face nimic care sa va creasca sansele de castig in reurs.
Hotararea este cea luata, mai ramane sa vedeti motivarea si dupa aceea sa actionati.

Fata de datele pe care le-ati scris, eu nu as face nici plangere judecatorului la inspectia judiciara. Nu sunt deloc convins ca a gresit cu ceva. Daca totusi a gresit, atunci as prefera sa nu ii atrag atentia, si sa il las sa motiveze hotararea cum crede de cuviinta, in liniste.
O plangere ar aduce cu sine in primul rand o sentinta mai bine / atent motivata si deci mai greu de atacat in recurs.
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2012
smeagull, utilizator
In mesajul initial se specifica : Am deschis proces la litigii de munca,am depus acte concludente,memorii dar am pierdut procesul.

Plangerea la Inspectia Judiciara nu va afecta motivarea hotararii ...

Alte discuții în legătură

Nu se mai studiaza dosarele in sala? Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Ieri la un proces civil in care eram parte, am ramas uimit cand m-am izbit de refuzul grefierei de a-mi da dosarul spre studiu pana sa intre in sala completul ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma cu un raspuns referitor la contestatia asupra deciziei de concediere aaae aaae Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: In data de 17.05.2011 am primit o scrisoare recomandata prin care mi se anunta intrarea in ... (vezi toată discuția)
Avocat cu mata-n sac cristiancs cristiancs La ultimul termen al procesului (litigiu de munca),avocatul partii adverse a depus la dosar doua exemplare diferite din actele solicitate de instanta:un ... (vezi toată discuția)