avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa ajut o prietena
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa ajut o prietena

buna ziua am si eu o prietena care nu stie cum sa divorteze,ea avand multe piedici ea are un baiat de 10 ani ,ea nu are carte de munca si nu are domiciliu din buletin sta cu chirie pt.ca nu se antelege cu parinti,cum pot eu sa o ajut ?va multumesc mult.
Stimat forumist,

Cu tot respectul, dar nu prea înțeleg ce sfaturi v-aș putea da, nefiind o problemă de drept.

Aș putea să vă sugerez să îi suportați costurile legate de divorț - onorariu avocat, să o primiți la dvs acasă cât timp își găsește o locuință, dar nu cred că astfel de răspunsuri așteptați.

Cu stimă.

poate divorţa ieftin la primărie-starea civilă ; la notar ; la instanţa de judecată pt că soţii au un minor.Partajarea bunurilor e cumva necesară ?
Sfatuieste-ti prietena sa rezolve aceasta disputa prin intermediul unui birou de mediator apoi sa mearga la instanta sa solicite o Hotarare de expedient - asta insemnand ca toate prevederile din acordul de mediere vor fi preluate in Sentinta civila - timpul se reduce foarte mult - daca apeleaza la un avocat care sa-i explice exact ce se poate obtine in instanta - va sti exact ce are de negociat cu fostul sot.
Atunci cand lucrurile sunt destul de complicate , este nu doar benefic ci imperios necesar ca avocatul sa ajunga la mediator impreuna cu partea - pentru a-i asigura consultanta in timp real.
Regret situatia prietenei tale - cu atat mai mult cu cat exista la mijloc si un minor .
Iti sugerez aceasta solutie pentru ca are adesea darul de a cladi o pace trainica intre doi adulti care nu mai pot convietui impreuna - pace care va fi pastrata de dragul minorului si pentru binele si in interesul lui.
Este drept ca acest lucru depinde mult de motivatia fiecarei parti implicata in conflict.
Cu ajutor specializat se poate obtine comunicare acolo unde in prezent este doar refuz - castigul va fi cu siguranta pentru copil - caci ar trebui ferit de starile de tensiune ale unui divort clasic - cu derulare in instanta de judecata , cu "public" si motive solicitate de fata cu orice necunoscut prezent in sala.
In cabinetul mediatorului beneficiati de confidentialitate - prin insesi prevederile din Legea 192/2006 a medierii , un cadru privat, ajutor in comunicare iar dorinta prietenei dumneavoastra de a avea alaturi avocatul - este una legala , indicata chiar de mediator ambelor parti implicate in conflict.
multumesc mult probabil ca o sa mai vb,multumesc
el nu vrea sa divorteze asa usor vrea copilul probabil

Alte discuții în legătură

Cum sa obtii tot ce iti doresti in cadrul unui proces de mediere ? Mediator_Bucuresti Mediator_Bucuresti Medierea este o negociere asistata de un profesionist in gestionarea eficienta a conflictelor ? Mediatorul . Tot ce trebuie sa faci la mediator este sa ... (vezi toată discuția)
Divort CRISTIvarga CRISTIvarga DACA SOTIA A INVENTAT UN MOTIV DE DIVORT CAND EA DE FAPT AVEA PE ALTCINEVA,POATE PIERDE PROCESUL?LA 3 SAPTAMANI DUPA CE M-A DAT AFARA DIN CAMINUL CONJUGAL SI-A ... (vezi toată discuția)
Divort garnita georgiana garnita georgiana buna ziua vreau sa-mi spuneti cum procedez ca sa divortez,avem un copil de 5 ani unde trebuie sa merg la judecatorie sau la primarie si ce acte am nevoie ... (vezi toată discuția)