avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retrogradare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retrogradare

Buna seara,

Am sa va redau pe scurt povestea mea la care nu am un raspuns din punct de vedere legal:
Lucrez intr-o companie multinationala de 13 ani( nr cu ghinion) pana acum cateva zile in functia de director magazin.Nu am avut in acesti ani nici o abatere disciplinara,nici macar o intarziere de 5 minute de la program.
Problema este ca pe data de 31.10 12 a venit seful meu direct si a spus ''incepand de maine vei fi retrogradat definitiv la functia de vanzator si vei primi salariul aferent acestei functii fiindca nu ai realizat obiectivele trasate de companie'' si totodata mutat in alta locatie din oras.
Poate sa faca acest lucru desi in ROI spune ca pot fi retrogradat daca am abateri disciplinare grave si nu mai mult de 3 luni.
Nu este un abuz in serviciu acest lucru?
Unde ma pot adresa?
Initial am dorit sa trec peste el si sa merg la directorul de vanzari, la HR insa sincer nu stiu daca procedam bine sau nu.

Cine ma poate ajuta cu mai multe sfaturi raman reunoscator.

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Cum se va proceda ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru un coleg de facultate care lucreaza la o institutie publica. Colegul meu a depus o cerere de ... (vezi toată discuția)
Protectia muncii irinel stan irinel stan dacă responsabilul cu protectia munci semnează în locul angajatului ce sancțiuni se aplica legal? (vezi toată discuția)
Cum se sanctioneaza absentele nemotivate? ellena ellena Conform carei legi sint sanctionate absentele nemotivate, ma refer la personalul bugetar/functionari publici? Si cine stabileste la cite absente nemotivate ... (vezi toată discuția)