avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... schimbare loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

schimbare loc de munca

Se modifica structura si se infiinteaza un nou compartiment ..personalul trebuie dirijat din cel existent -trebuie sa ne incadram in bugetul de cheltuieli- una din cele trei pesoane nominalizate , refuza , refuza sa semneze fisa postului .... ramane aceesi functie , nu se modifica programul de lucru -doar ca aici, nu mai are de muncit sambata si dumineca.Refuzand sa semneze nota de schimbare a locului de munca si noua fisa a postului ,ce posibilitati sunt sa-l putem dirija la noul loc de munca , fara sa se creeze un conflict?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2012
carmenstan, utilizator
Cel mai recent răspuns: carmenstan , utilizator 08:08, 9 Noiembrie 2012
Refuzul semnarii fisei de post poate fi considerat abatere disciplinara si sanctionata ca atare de catre angajator.


Ce sanctionare, se poate aplica ?
Multumesc.
Codul muncii specifica ce sanctiuni se pot aplica in cazul savarsirii unei abateri disciplinare:

Art. 248. - (1) Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
c) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
e) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.
(2) In cazul in care, prin statute profesionale aprobate prin lege speciala, se stabileste un alt regim sanctionator, va fi aplicat acesta.


Atentie insa:

Art. 251. - (1) Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia celei prevazute la art. 248 alin. (1) lit. a), nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.
(2) In vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat in scris de persoana imputernicita de catre angajator sa realizeze cercetarea, precizandu-se obiectul, data, ora si locul intrevederii.
(3) Neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile prevazute la alin. (2) fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.
:) da , le-am citit ...dar nu stiam la "abaterea" safarsita de angajat -refuzul sa mearga la noul loc de munca si refuzul semnarii fisei de post ce sanctiune putea sa primeasca din cele 5 enumerate la art.248.
Potrivit disp.art.40(1) din Codul Muncii angajatorul are dreptul sa stabileasca anumite atributii ....
Nu stiu unde sa incadrez fapta ,daca este calificata drept abatere disciplinara si cat de grava ... nu stiu cum se poate rezolva pasnic , sa fie dirijat la noul compartiment...
Multumesc
Asta o veti decide dupa efectuarea cercetarii disciplinare prealabile potrivit dispozitiilor art. 250 Codul muncii:

Angajatorul stabileste sanctiunea disciplinara aplicabila in raport cu gravitatea abaterii disciplinare savarsite de salariat, avandu-se in vedere urmatoarele:
a) imprejurarile in care fapta a fost savarsita;
b) gradul de vinovatie a salariatului;
c) consecintele abaterii disciplinare;
d) comportarea generala in serviciu a salariatului;
e) eventualele sanctiuni disciplinare suferite anterior de catre acesta.


In mod normal, trebuie sa aveti prevazute abaterile disciplinare in RI... inclusiv refuzul semnarii fisei de post...
Daca vreti sa rezolvati pasnic, spuneti-i ca poate fi inclusiv concediat pe motive disciplinare, poate se razgandeste... :)

Alte discuții în legătură

Fisa postului : mariuca4 mariuca4 Eu nu am semnat fisa postului in ziua in care am primit-o deoarece am dorit sa vad cateste de bine intocmita. Nici nu mi-a cerut nimeni atunci acea semnatura ... (vezi toată discuția)
Este legal? mi se solicita demisia pentru o greseala mihaimatei mihaimatei Buna ziua, Am facut o gresela la firma unde lucrez si directorul a zis ca trebuie sa imi dau demisia. Greseala consta in faptul ca daca firmele care au avut ... (vezi toată discuția)