avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se poate face o cerere de ridicare a interdictiei de a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se poate face o cerere de ridicare a interdictiei de a parasi tara?

Buna ziua

As dori sa stiu daca in cazul unei persoane care a primit 3 ani cu suspendare si cu interdictie de a parasi tara, se poate face o cerere de ridicare a interdictiei?
Persoana in cauza a locuit in ultimii 7 ani, in afara tarii si nu are unde sta in Romania, caci are domiciliul in alta tara dupa cum am mentionat.
Daca se poate depunde o cerere de ridicare a interdictiei ,ce sanse are sa fie acceptata? E nevoie de avocat?
Va multumesc
daca a fost condamnat atunci interdictia de a parasi tara este ridicata automat in urma pronuntarii sentintei penale.
Nu inteleg de ce trebuia sa se ridice automat interdictia, daca instanta sa pronuntat prin hotarare si asupra acestei masuri.
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
poate a uitat :)
Pai la cum a descris utilizatorul pare sa nu fi uitat:D
patrascu razvan a scris:

Pai la cum a descris utilizatorul pare sa nu fi uitat:D

Poate nu am explicat eu destul de bine cazul.
Procesul s-a incheiat luna trecuta stabilindu-se prin sentinta condamnarea inculpatului la 3 ani cu suspendare si una din interdictiile puse este aceea de a nu parasi tara.
Dupa finalizarea procesului inculpatul bineintes ca este pe teritoriul Romaniei stiind ca are aceasta interdictie.Doreste sa paraseasca tara si sa se intoarca la domiciliul lui dar nu stie daca se poate ridica interdictia si sa plece fara probleme.

La ce va referiti sa nu fi uitat?
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2012
Ralu__, utilizator

Alte discuții în legătură

Drept penal urgent myra989 myra989 cu privire la art.180alin1 din codul penal. daca inculpatul paraseste tara sau localitatea pe timpul procesului este pasibil de raspundere penala?daca da ... (vezi toată discuția)
O persoana condamnata intr-un dosar pt evaziune fiscala poate parasi tara? magdutza2010 magdutza2010 Buna ziua tuturor! Asa cum arata intrebarea din titlu,nedumerirea mea este daca o persoana condamnata intr-un proces penal,pt evaziune fiscala ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa mai grava dupa recursul facut de inculpat puncuskaa puncuskaa În baza art.93 alin.2 Cod penal impune inculpatului să execute următoarele obligaţii: - să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare ... (vezi toată discuția)