Buna seara
Un caz neplacut sambata in jurul orei 10:50 - 11:00 am asistat la o vanatoare de caine maidanez pe DN E 68 in timp ce mergeam spre Pecica - Nadlac.
Dintr-o masina sa tras in timpul mersului asupra canelui de un grup de vanatori.
Lovit mortal.
Noi ne aflam in spatele acestora la aproximativ 15-20 m, viata noastra a fost pusa in pericol.
Acestia s-au oprit dupa impuscarea maidanezului, ne-am oprit si noi intrebandu-i daca stiu ce fac ? raspunsul soferului a fost " AVEM ELIBERATA AUTORIZATIE SA IMPUSCAM ACESTI CANI " si sa ne vedem de drum.
Curiozitatea consta in : au sau nu acest drept si mai mult sa o faca pe un drum public pe unde treceau multe autoturisme si Tir-uri atat Romanesti cat si straine.
Va multumim.
Se emit astfel de autorizatii ,in cazuri si conditii speciale,de catre asociatiile de vanatori si pescari sportivi
Aspectele mentionate de dvs au fost sesizate de mai multe persoane
Cei 3 vanatori,au justificat ca interesul si actiunile lor constau in asigurarea unui spatiu privat care urmeaza sa fie populat cu puiet de iepuri,iar prezenta oricaror animale pot perturba existenta,
acomodarea si evolutia puietului
In actiunea mentionata de dvs ,nu au existat victime numai canine,fiind accidentate si alte animale domestice
Nu cred ca pe un drum national european se incerca exterminarea canilor pentru a - si pregati
ei zona de populare cu puieti de iepuri sau alte animale destinate vanatorii.Constatarea a fost efectuata si de politia comunei respevtive, chiar daca exista o astfel de autorizatie nu cred ca s-a obtinut pentru zona drumului national european.
Nu am sustinut ca actiunea respectivelor persoane sa fi fost legala sau ca masura impuscarii diferitelor animale sa fie eventual justificata de existenta unei autorizatii
Actiunea si comportamentul respectivelor persoane ,atat fata de persoane cat mai ales fata de animale,nu are nici o justificare ,mai ales avand in vedere pericolul existent asupra oamenilor ,care pe parcursul mai multor zile si pe o suprafata intinsa de teren au denuntat prezenta,comportamentul abuziv al celor 3 pretinsi vanatori
In acest caz,in care a fost demarata cercetarea penala a celor 3 persoane,s-a verificat si s-a concluzionat ca nu exista eliberata autorizatie de vanatoare
Buna ziua
Cazul respectiv este din Jud Arad, este un caz similar cu cei 3 vanatori despre care ne spuneti dvs.
noi am sunat si la 112 sambata 10.11.2012 ora 11:00 dar respectiva doamna nu s-a aratat foarte impresionata de acest caz.
Detinem fotografii cu cainele impuscat, vanatori
Ce ne satuiti sa facem ?
Probabil se cauta musamalizarea cazului.