crina25 a scris:
Intrebarea mea este ce anume s-ar putea face in acest caz? Nu mi se pare corect si sunt convinsa ca exista solutii.
procedura de examinare ptr obtinerea permisului de conducere este reglementata de Ordinul MAI 268/2010.
faptul ca prietenul are cazier nu este motiv de respingere si poate depune o contestatie daca se considera nedreptatit in care se descrie situatia. la proba practica se intocmeste o fisa de catre examinator si in urma contestatiei poate afla motivele respingerii.
PaulGarda a scris:
ca nu inteleg de ce nu am dreptul si la alte categorii din moment ce am dreptul la ce am avut inainte.
ptr obtinerea noilor categorii la dosar trebuie depus permisul de conducere astfel incat numai
dupa ce redobanditi permisul de conducere puteti depune dosarul ptr sustinerea examenului in vederea obtinerii noilor categorii. vezi art. 34 alin. (3)
scoala este valabila 1 an de la finalizarea cursurilor.
HG1391-rauog195
Art. 33. – (1) Persoana care solicita examinarea în vederea obtinerii permisului de conducere trebuie sa îndeplineasca urmatoarele conditii:
a) sa aiba vârsta de cel putin 16 ani împliniti, pentru subcategoriile A1 si B1;
b) sa aiba vârsta de cel putin 18 ani împliniti, pentru categoriile A, B, BE, C1, C1E si Tr;
c) sa aiba vârsta de cel putin 21 de ani împliniti, pentru categoriile C, CE, D, DE, Tb si Tv, precum si subcategoriile D1 si D1E;
d) sa fie apta din punct de vedere medical pentru conducerea autovehiculelor din categoriile si subcategoriile pentru care solicita examinarea;
e) sa nu fi fost condamnata, prin hotarâre judecatoreasca ramasa definitiva, pentru o infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice sau de omor, lovire ori vatamare cauzatoare de moarte, vatamare corporala grava, tâlharie sau de furt al unui autovehicul;
f) în cazul în care a fost condamnata printr-o hotarâre judecatoreasca definitiva, pentru una din infractiunile prevazute la lit. e) sa faca dovada ca îndeplineste conditiile prevazute de art.116 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002, republicata pentru prezentarea la examen în vederea obtinerii unui nou permis de conducere.
g) sa fie apta din punct de vedere psihologic pentru a conduce autovehicule sat tramvaie pe drumurile publice.
Art. 34. – (1) Pentru programarea la examen în vederea obtinerii permisului de conducere, dosarul personal al solicitantului trebuie sa contina urmatoarele documente:
a) cererea-tip, semnata de solicitant;
b) fisa de scolarizare în care se consemneaza si avizul medicului „apt pentru conducerea vehiculelor” din categoria sau subcategoria pentru care se solicita examinarea. Fisa medicala se pastreaza la unitatea autorizata care a pregatit candidatul;
c) certificatul de cazier judiciar;
d) copia actului de identitate;
e) chitantele de plata a taxelor aferente obtinerii permisului de conducere.
(3) Titularul unui permis de conducere care solicita obtinerea de noi categorii sau subcategorii, trebuie sa depuna la dosarul de examinare, pe lânga documentele prevazute la alin.(1) si o copie a permisului de conducere.
Ordinul 268/2010 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere
Art. 12. -
(4) In cazul depasirii termenului de un an de la data absolvirii scolii de pregatire a conducatorilor de autovehicule, examinarea pentru obtinerea permisului de conducere este conditionata de efectuarea unui nou curs de pregatire.