avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... O sa va cruciti cum poate cineva face puscarie ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

O sa va cruciti cum poate cineva face puscarie nevinovat

Stimati cititori,

Revin cu povestea mea...nu e poveste este ceea ce mi se intampla mie.
Acum 4 ani am prins un hot care mi-a furat capacele masinii si mi-a vandalizat masina.L-am dus la Politie neacceptand bani de la familia lui (masina avea full CASCO).La 4-6 luni dupa aceea sunt invitat la Politie si acuzat de Vatamare corporala.Sa ajuns la mine in urma unei plangeri depuse de avocatul acestuia pentru un autor necunoscut (eu l-am predat Politiei, m-am legitimat...decieu nu eram necunoscut lui)
Dupa 2 ani mi sa facut si plangere penala de lipsire de libertate ca l-am tinut de guler pana a venit Politia (eu am chemat Politia)
Sa respins ca nefondata dar sa facut contestatie, un nou avocat ales de partea adversa (fost sef la procuratura dansa cat si sotul dansei acum pensionari respectiv avocati).Sa retrimis cererea la procuratura.
Nimic anormal pana acum.

La penultima infatisare la proces avocatii mei (am angajat 3 ca m-am cam speriat ca pot face puscarie nevinovat numai ca am vrut sa fiu si eu un cetatean bun al acestei tari) au demontat toate acuzatiile si ce credeti ca sa intamplat....Judecatorul se autosesizeaza pentru lipsirea de libertate.....avocatii aduc la cunostinta acestuia ca nu este de competenta dansului cu atat mai mult se sublinieaza ca este un dosar pe rol la parchet......dar...SURPRIZA.....atunci schimba tactica si cere Procurrului de caz sa ceara oficial extinderea procesului.......lucru pe care procurorul il face si binenteles judecatorul accepta.
Acum m-am trezit ca toata apararea facuta de avocatii mei sa fie una incompleta si neelocventa pentru noua acuzatie asa ca sa cerut sa se reaudieze martorii care toti spun la unison inclusiv Politistii ca nu l-am atins de fata cu ei si ca l-am predat imediat Politiei.
Mi sa respins si mai mult...sa cerut prezentarea concluziilor in aceeasi sedinta ...sentinta urmand sa fie data intr-o saptamana.

Inca cred ca voi fi achitat, mai exista inca o cale de atac.......inca sunt increzator in justitie dar stresul prin care trec eu si familia mea nu se poate cuantifica

Nu m-ar surprinde daca ar disparea documente de la dosar si alte chestii de genul asta.

Credeti ca e posibil ca cineva cand prinde un hot sa intre la inchisoare a il tine pana vine Politia???/Ei bine eu incep sa cred ca este posibil mai ales daca nu ai bani sa angajezi avocati sa te apere.

Va rog sa faceti cunoscut acest caz al meu din Constanta orcarui coleg de-al dumneavoastra din sistem ca poate se gaseste cineva corect in tara sa faca dreptate.

Poate ma intrebati de ce nu am apelat la TV....ei bine am fost aproape sa apelez dar asta mi-ar distruge viata.....din persoana obisnuita as deveni cunoscut si aratat cu degetul pe strada si nu vreau asta mai ales pentru copii mei caci ar putea sa se faca glume proaste la scoala cu ei si sunt chiar niste compii extraordinari (olimpici amandoi) si deocamdata ei nu prea stiu ce se intampla

Multumesc in avans pentru atentie si petru feedback-uri
Cel mai recent răspuns: ContSters171401 , utilizator 15:17, 26 Februarie 2016
marianiordache74 a scris:

Nu m-ar surprinde daca ar disparea documente de la dosar si alte chestii de genul asta.

Avand in vedere ca la dosar documentele depuse de parti ca si incheierile de sedinta se consemneaza si se indosariaza succesiv si cronologic ,este greu credibil sa dispara documente
Chiar si in ipoteza ca ar disparea acte din dosar,cum la dosar nu se depun documente originale,partea interesata ,care probeaza lipsa/disparitia de documente,din dosar are dreptul sa solicite instantei de judecata sa clarifice circumstantele disparitiei documentelor
Precizati ca aveti 3 aparatori...care totusi nu au luat in calcul ,in strategia abordata pentru apararea intereselor dvs,ca partea adversa sau si instanta de judecata au constatat scapari sau neabordarea unor aspecte,care profesionist sustinute au permis sa fie ridicate cereri privitoare la existenta elementelor/indiciilor unor fapte necercetate
Nu cred ca veti fi condamnat.

Fortati condamnarea cat mai repede a hotului.
Asa veti incepe sa rezolvati problema.
Hotul a fost trimis in judecata ?
In lumina art 465 C.proc.pen, orice persoana are dreptul sa il prinda pe faptuitor si sa il aduca in fata autoritatilor, desi este evident o privare de libertate, dar in acelasi timp si o stare de flagranta tipica (pana si in stare de cvasiflagranta tot aveati dreptul de a il retine). Exista jurisprudenta in acest sens, asa imi este greu sa cred ca dna.judecatoare ar putea sa incadreze fapta dvs. la art.189 deoarece trebuie sa si motiveze sentinta si nu vad cum ar putea "sa se explice".

Cod Procedura Penala - Art. 465 -Infracţiunea flagrantă

Este flagrantă infracţiunea descoperită în momentul săvârşirii sau imediat după săvârşire.

Este de asemenea considerată flagrantă şi infracţiunea al cărei făptuitor, imediat după săvârşire, este urmărit de persoana vătămată, de martorii oculari sau de strigătul public, ori este surprins aproape de locul comiterii infracţiunii cu arme, instrumente sau orice alte obiecte de natură a-l presupune participant la infracţiune.

În cazurile de mai sus, orice persoană are dreptul să prindă pe făptuitor şi să-l conducă înaintea autorităţii.

In plus la dosarul deschis pentru infractiunea de furt exista si declaratiile invinuitului si martorilor, declaratii pe care avocatii dvs. cu siguranta ca le-au depus si in acest dosar in care sunteti acuzat de privare de libertate.

Art. 467 -Constatarea infracţiunii
Organul de urmărire penală sesizat întocmeşte un proces-verbal, în care consemnează cele constatate cu privire la fapta săvârşită. În procesul-verbal se consemnează de asemenea declaraţiile învinuitului şi ale celorlalte persoane ascultate.

Dacă este cazul, organul de urmărire penală strânge şi alte probe.

Procesul-verbal se citeşte învinuitului, precum şi persoanelor care au fost ascultate, cărora li se atrage atenţia că pot completa declaraţiile sau că pot face obiecţii cu privire la acestea.

Procesul-verbal se semnează de organul de urmărire penală, de învinuit şi de persoanele ascultate.

Numai printr-o motivare care va friza absurdul, dna.judecator va da o sentinta defavorabila dvs......dar pentru ca nimeni nu este mai presus de lege si indiferent de convingerea ei intima tot ce scrie la "carte" trebuie sa respecte, eu nu cred ca aveti de ce sa va faceti griji.

Cred ca mai curand ar trebui sa vorbiti cu avocatii, pentru a lucra deja la plangerea pentru denunt calomnios.....ca sa il invatati minte pe hot si din punctul acesta de vedere.

Va doresc succes in ceea ce veti intreprinde, pentru a solutiona aceasta situatie.

Stimate Robert _12

Hotul a fost achitat...."lipse de probe" iar pentru vandalism a schimbat declaratia si achitat...
Poate nu a-ti fost atent la ce am scris.....numai eu sunt judecat...
Da,este foarte curioasa situatia.
In mod normal nu se poate sa patiti nimic.

Alte discuții în legătură

Prinzi un om care zgarie masina, il duci la politie si esti condamnat pentru lipsire de libertate iar el primeste despagubiri ContSters171401 ContSters171401 Dragi cititori, Scriu despre acest subiect cu speranta ca cineva din ROMANIA va citi si va pune in miscare ceva, ceva in genul cazului Politistului de la ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca am dosar penal???? laurentiuiasi laurentiuiasi salutare. in urma cu cativa ani am savarsit o infractiune de care binenteles nu sunt mandru. un fel de frauda mai bine spus.imediat , am plecat in spania sami ... (vezi toată discuția)
Plangere penala in 10 randuri luciananuta luciananuta :( Buna ziua. Din pacate nu am studii juridice si din nefericire a trebuit sa-mi reprezint parintii (printr-o procura generala judiciara) mai bine de 2 ani in ... (vezi toată discuția)