avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 258 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care este numarul maxim de salariati pe care il poate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care este numarul maxim de salariati pe care il poate avea o firma aflata in inactivitate, suspendare de activitate ?

Firma respectiva este cotata pe Piata de Capital si are multi actionari care sunt prejudiciati prin faptul ca in loc sa lichideze firma cat mai urgent si sa imparta banii rezultati din vanzarea activelor, catre actionari ( societatea nu are datorii ) conducerea societatii taraganeaza si salariatii iau salarii fara sa faca nimic, firma fiind in inactivitate in prezent dupa ce cu un an in urma a avut suspendata activitatea iar acum doi ani a avut o cifra de afaceri de doar 1500 roni.
Concret cum pot fi trasi la raspundere administratorii societatii comerciale ?
Si cati salariati cu forme legale, poate avea o firma cu activitatea suspendata sau in inactivitate ?
Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL , utilizator 18:33, 18 Decembrie 2012
Suspendarea activitatii s-a inscris la Registrul Comertului si la fisc?
Daca da, atunci raspunsul este: 0 salariati
Ce treaba au administratorii ? .. actionarii pot decide lichidarea societatii
Multumesc inca o data pentru raspunsuri.Dar administratorii nu raspund in fata legii pentru prejudicierea actionarilor daca a fost incalcata legea.
Societatea este cotata la Bursa de Valori, piata Rasdaq.
Va rog, un raspuns, pentru noi toti actionarii ce trebuie facut in acest caz, depusa plangere penala sau ce anume ?
Administratorii pot fi trasi la raspundere .. nu au imunitate ... asociatii pot convoca , in conditiile legii si ale actului constitutiv, AGA care va decide lichidarea societatii ...
Sa zicem ca la administratori ar fi vorba de delapidare in cazul suspendarii activitatii firmei iar ei au aprobat organigrama incarcata desi trebuia sa aibe 0 salariati ?

Alte discuții în legătură

Inchidere s.a. bog.dan bog.dan Buna seara, puteti sa imi spuneti cum se poate ca o societate listata pe RASDAQ sa fie transformata in societate de tip inchis ? Care sunt criteriile pentru ... (vezi toată discuția)
Efectele insolventa asupra actionarilor. sch sch O societate tranzactionabila pe Rasdaq se afla in procedura de reorganizare judiciara. Tranzactionarea a fost suspendata. Planului de reorganizare urmareste ... (vezi toată discuția)
Penalul suspenda civilul in cazul procedurii de insolventa? rrocambole rrocambole Administratorul unei societati comerciale pe actiuni X, a vandut toate activele societatii la preturi aprox. 5 ori mai mici decat cele de piata iar banii ... (vezi toată discuția)