avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent insertie

Buna ziua,
Legat de stimulentul de insertie, daca sotul intra in concediu de crestere copil si se intoarce la serviciu in mai putin de o luna sau chiar dupa o luna, el poate beneficia de aceasta indemnizatie?
Va rog, daca-mi puteti preciza si care este cuantumul indemnizatiei, daca va fi primita pe 2 ani si ce alte conditii trebuie indeplinite. Stiu ca s-a modificat ceva si in lege, dar nu ma pricep s-o interpretez.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:31, 8 Iulie 2013
1. - Daca a optat pentru CCC pana la 1 an si reia activitatea inainte de a implini copilul 1 an va beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
- Daca a optat pentru CCC pana la 2 ani si reia activitatea dupa ce a implinit copilul 1 an va beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.

2. - Tatal poate beneficia direct de stimulentul de insertie, fara a mai intra deloc in CCC, adica va beneficia in continuare si de salariu pentru munca depusa si va mai primi de la stat inca 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
- Pentru asta trebuie mers la Primarie unde veti completa cererea pentru a primi direct stimulentul de insertie si a depune actele necesare (aceleasi ca pentru CCC, mai putin decizia de suspendare a CIM).
Va multumesc din suflet, exact asta ma interesa, sa nu-si suspende deloc CIM, ci sa beneficieze direct de acel stimulent.
Copilul se va naste in ianuarie si atunci isi va lua si concediu de odihna sotul + zilele acelea pentru ca a urmat cursul de puericultura, deci poate depune atunci cererea si actele (fara decizia de suspendare).
Buna ziua,
imi puteti spune, va rog, daca stimulentul de insertie de 500 ron se acorda si pentru copiii nascuti inainte de 1 ian 2011 ? Nu mi este clar ce prevede noua lege. Eu am concediu prelungit pana la 3 ani pt cresterea copilului cu handicap, copilul este nascut in oct. 2010 si as vrea sa stiu daca revin la munca peste 2-3 luni daca primesc acest stimulent de insertie.
Va multumesc!
1. Legea 166/09.10.2012, care a modificat OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, spune ca modificarile se aplică începând cu drepturile lunii octombrie 2012, inclusiv pentru persoanele ale căror drepturi au fost stabilite până la această dată.

2. Asadar aveti dreptul sa beneficiati de stimulentul de insertie oricand pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului.
Ultima modificare: Marți, 20 Noiembrie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Buna ziua,
Imi puteti spune care sunt pasii pentru depunerea actelor/obtinerea stimulentului de insertie? sau in ce act legislativ gasesc procedura?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil ralf84 ralf84 Buna ziua, AM si eu o nelamurire: Sunt in concediu crestere copil si am optat pt 2 ani, exista posibilitatea sa ma razgandesc si sa intrerup dupa implinirea ... (vezi toată discuția)
Crestere copil pana la 2 ani oanca oanca buna ziua, as vrea si eu sa stiu: daca optez pentru concediu de crestere copil pana la 2 ani si ma intorc la munca inainte de 1 an, m-ai primesc indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma intorc la munca din concediu de maternitate jurescumaria jurescumaria buna ziua! sunt in concediu de crestere copil insa vreau sa ma intorc la munca inainte de implinirea celor doi ani pentru care am concediu. intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)