avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... litigiu intre vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

litigiu intre vecini

Buna seara!
Va rog mult sa-mi spuneti si mie daca exista o lege care spune ca daca intre doi vecini, proprietari de imobile, nu a intervenit nici o reclamare a unui drept din partea unuia din ei pe timp de un anumit numar de ani, acesta pierde dreptul de a mai reclama ceva?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: dcgdcgdcg , utilizator 14:27, 22 Noiembrie 2012
Depinde la ce va referiti...
Pentru pretentii exista un termen de prescriptie de 3 ani de la data faptului prejudiciator, pentru contestarea dreptului de proprietate de exemplu este alta poveste....
buna seara!
sunt mai multe intrebari pe care vi le pun eu pentru a putea sa va raspund:
1. despre ce imobil este vorba? teren sau cladire
2. cine plateste taxele locale pentu el?
3. cine are acte pe el / titlu de proprietate, act de vanzare cumpararte, un act, ceva
4. cine are in folosinta imobilul in cauza? cu ce dovedeste?
sunt mai multe tipuri de actiuni pentru a putea deveni proprietar - cu acte in regula -
...........detalii, va rog..............

Detin o casa cu curte si vecina mea are o casa care este hotar intre proprietati. Timp de 40 de ani aceasta nu a avut nici o pretentie, dar de un an de zile reclama terenul de sub acoperisul ei ca apartinandu-i, desi initial casa a fost construita pe calcan si ulterior a modificat acoperisul facandu-i streasina care cade in curtea mea. Eu detin casa de 5 ani si pana acum nu a fost nici un litigiu intre vecina mea si fostii proprietari.
Buna seara!
Va rog mult dati-mi si mie un raspuns!

Alte discuții în legătură

Ce conditii trebuie sa indeplineasca ridicarea unei constructii, fata de vecini dorelbaiu dorelbaiu Casa mea este o constructie de caramida, parter, tip vagon, avand calcanul pe hotarul cu proprietatea vecina, care este un spital. Aici, spitalul are o fasie ... (vezi toată discuția)
As dori sa știu dacă exista vreo lege,casa vecinului este mai ... Adrian198610 Adrian198610 As dori sa știu dacă exista vreo lege,casa vecinului este mai înaltă decât o magazie de vara sunt case săsești toată apa cade pe acoperișul meu apoi ... (vezi toată discuția)
Infiltrare apa hazna pe terenul meu. Dumitru19 Dumitru19 Buna ziua, De aproape un an am achizitionat un imobil. Saptamana trecuta am sesizat ca pe terenul meu a aparut apa urat mirositoare,putin colorata, chiar la ... (vezi toată discuția)