Buna seara!
Va rog mult sa-mi spuneti si mie daca exista o lege care spune ca daca intre doi vecini, proprietari de imobile, nu a intervenit nici o reclamare a unui drept din partea unuia din ei pe timp de un anumit numar de ani, acesta pierde dreptul de a mai reclama ceva?
Va multumesc !
Pentru pretentii exista un termen de prescriptie de 3 ani de la data faptului prejudiciator, pentru contestarea dreptului de proprietate de exemplu este alta poveste....
buna seara!
sunt mai multe intrebari pe care vi le pun eu pentru a putea sa va raspund:
1. despre ce imobil este vorba? teren sau cladire
2. cine plateste taxele locale pentu el?
3. cine are acte pe el / titlu de proprietate, act de vanzare cumpararte, un act, ceva
4. cine are in folosinta imobilul in cauza? cu ce dovedeste?
sunt mai multe tipuri de actiuni pentru a putea deveni proprietar - cu acte in regula -
...........detalii, va rog..............
Detin o casa cu curte si vecina mea are o casa care este hotar intre proprietati. Timp de 40 de ani aceasta nu a avut nici o pretentie, dar de un an de zile reclama terenul de sub acoperisul ei ca apartinandu-i, desi initial casa a fost construita pe calcan si ulterior a modificat acoperisul facandu-i streasina care cade in curtea mea. Eu detin casa de 5 ani si pana acum nu a fost nici un litigiu intre vecina mea si fostii proprietari.