avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice achizitii publice - oferta depusa dupa termenul limita
Discuție deschisă în Achiziţii publice

achizitii publice - oferta depusa dupa termenul limita

Daca in termenul limita pentru depunerea ofertelor nu au fost depuse oferte, pot accepta o oferta depusa cu 3 zile dupa expirarea termenului limita? Ce fac in situatia in care nu am primit nici o oferta in termenul stabilit prin invitatia de participare?
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 10:09, 21 Noiembrie 2012
Chiar daca ati putea accepta o oferta depusa peste termenul limita, nu puteti atribui contractul de achizitie publica pentru ca nu s-ar respecta principiul unei concurente reale, avand in vedere ca ar participa la procedura de atribuire un singur ofertant.
Solutia in acest caz este anularea procedurii conform art. 209 alin. 1 lit. b din OUG 34/2006 si reluarea acesteia.
Depunerea unei singure oferte, daca aceasta este admisibila, nu este motiv de anulare. Reprezinta raspunsul pietei. In paranteza fie spus, sunt de acord cu faptul ca nu a fost asigurata o concurenta reala si poate ca ar trebui repetata procedura, dar nu exista temei legal pentru anulare.
nu puteti lua in considerare acea oferta. procedura se anuleaza in temeiul art 209 lit.... "nu s-a depus nicio oferta". referitor la promovarea concurentei acest aspect priveste asigurarea conditiilor de catre autoritatea contractanta pt. realizarea unei concurente reale. ca ofertantii nu se inghesuie sa participe la procedura e problema lor insa nu e un motiv de anulare a procedurii daca s-a depus macar o oferta in termenul stabilit.
Eu m am referit la o oferta admisibila, prin aceasta intelegandu se faptul ca a respectat conditiile de participare, de acceptare si de conformitate.
partea a doua din raspunsul meu viza doar afirmatia d-lui valentin.

Alte discuții în legătură

Experienta similara melcsy melcsy unde este reglementat o asemenea porcarie? valoarea estimativa a contractului este 504.000 lei, dar se cere o experienta similara o Cerinţă minima: in ... (vezi toată discuția)
Negociere haiduc2 haiduc2 Buna ziua, am o negociere cu publicare iar in anuntul de participare s-au preconizat depunerea de minim 3 candidaturi. Daca se va depune doar o singura ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie in urma participarii la o licitatie crysenc21 crysenc21 Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu urmatorul aspect - daca la o licitatie o societate nu a fost declarata castigatoare - dar a depus si o garantie ... (vezi toată discuția)