avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... taxa de timbru
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

taxa de timbru

In cazul unui proces de partaj, daca partile se inteleg in fata instantei pentru plata unei sulte, mai este nevoie sa fie achitata taxa de timbru de 3% daca aceasta nu afost platita inca? Iar daca suma la care s-au inteles partile este mai mica decat cea trecuta initial in masa partajabila totala, se poate plati taxa la suma (sulta) convenita?
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 14:09, 22 Noiembrie 2012
taxa de timbru trebuie achitata chiar daca intervine o tranzactie.
Pana nu achitati taxa, nu se judeca, actiunea se va anula ca netimbrata.
:offtopic:
Am rugamintea ca toate intrebarile privind un subiect, sa le puneti in acelasi loc, nu deschideti subiect nou pt fiecare intrebare legata de partaj, multumesc
Aveti si posibilitatea de a apela si la un mediator pentru partaj, sau ... la notar, poate taxele sunt mai mici.
Precizati componenta masei partajabile si valoarea, achitati taxa de timbru la valoarea declarata si apoi instanta va lua act de incheierea tranzactiei si va pronunta o hotararea care sa consfinteasca intelegerea partilor.
Cand am depus initial actiunea in instanta, nu am platit si taxa de timbru. Iar la primirea citatiei se preciza sa achit TJT sub sanctiunea nulitatii. Valoare acesteia este de 700 de ron, insa ulterior m-am inteles cu fosta sotie pentru o sulta la care TJT e mai mica, de 400 ron. Intrebarea mea este daca pot merge in instanta cu dovada platii acestei taxe mai mici pt suma la care ne-am inteles sau instanta va respinge dosarul fiindca trebuie sa achit cei 700 de lei, chiar daca exista intelegere intre parti? Sau pot cere restituirea diferentei?

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune si plata sultei ET ET Va rog explicati-mi aceasta solutie (iesirea din indiviziune si plata sultei) in cazul in care eu si fostul sot suntem proprietarii casei, iar eu doresc sa ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru intr-o mostenire rezolvata prin mediere toppp toppp In cazul in care in urma unei medieri cei 2 mostenitori se inteleg ca unul sa renunte la partea lui contra unei sume de bani, daca se merge cu acordul in ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune rundaana rundaana impreuna cu fosta mea sotie sunt proprietarul unui teren intravilan in mediu urban cu deschidere de 10 m, si lungime de 40 m. fosta mea sotie doreste iesirea ... (vezi toată discuția)