avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... calcul indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

calcul indemnizatia de crestere a copilului

buna ziua ,asi vrea sa stiu cum se calculeaza indemnizatia,incepind cu 27.09.2012 sunt in concediu de crestere a copilului .Nu am primit inca decizia dar am cerut o adeverinta(ptr dosarul de caldura) si am vazut ca voi avea o indemnizatie de 868 lei pentru 2 ani.Mentionez ca am avut un venit net de 10708 (in perioada septembrie 2011-ianuarie 2012 )si 3400 ajutor de somaj februarie -august 2012
total venit 14108/12 x 85%=999
s-au eu nu am calculat bine.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:07, 26 Noiembrie 2012
Potrivit OUG 111/2010, art. 2 alin. 2:
indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. a) se stabileste in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 1,2 ISR si nici mai mare de 6,8 ISR (in cazul optarii pentru concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap)

sau art. 2 alin. 3:
indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. b) se stabileste in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 1,2 ISR si nici mai mare de 2,4 ISR (in cazul optarii pentru concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani)

Cine v-a calculat suma de 868 lei?
1. Vedeti ca pana la 01.10.2012 procentul era de 75% si se poate ca aceea sa fi fost decizia initiala emisa de Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Socialac (AJPIS).

2. Cu 01.10.2012 procentul este de 85% si trebuie emisa o alta decizie.

3. Luati legatura cu AJPIS sa va dea lamuririle necesare.
@tudorvaleriu

Chiar daca in OUG se specifica 85%?
vindictive:

Da, pentru ca Legea 166/2012, care modifica OUG 111/2010, spune:

Art. II.
Modificările aduse prin prezenta lege la art. 1 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 148/2005 privind susținerea familiei în vederea creșterii copilului, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 7/2007, cu modificările și completările ulterioare, și la art. 2 alin. (2) și (3), art. 7, 9 și art. 30 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările și completările ulterioare, se aplică începând cu drepturile lunii octombrie 2012, inclusiv pentru persoanele ale căror drepturi au fost stabilite până la această dată.
cei de la itm

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului Crisxtn Crisxtn buna ziua am o mare nelamurile in legatura cu cele doua variante legate de indemnizatia de crestere a copilului: daca aleg varianta un an plafonul a ramas ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copii la 1/2 norma. colceriumari-bv colceriumari-bv O viitoare mamica a lucrat 15 luni cu 1/2 norma, are dreptul la indemnizatie de crestere a copilului? In ce cuantum? (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate yohanna30 yohanna30 Buna seara! As dori sa stiu daca pot lua concediu de crestere copil avand in vedere ca sunt angajata de la data de 05.aprilie 2012 si data probabila nasterii ... (vezi toată discuția)