Cu respect! Ma adresez dvs. in scopul de a ma orienta intr-o anume directie juridica in legatura cu o situatie cu care ma confrunt momentan. Doresc sa-mi incep propriul startup online si in acest sens am gasit de cuviinta in a ma asocia cu cineva care-mi impartaseste viziunea si ma poate ajuta contribuind la munca de dezvoltare. Intrebarea mea este: Ce pot sa fac ca sa previn furtul ideii in sine sau a codului de dezvoltare, dezvoltarea de proiecte similare, etc.? Sub ce forma as putea incheia un contract care macar sa-l fac sa se gandeasca de 2x inainte de a incerca ceva pe plan propriu? Va multumesc!
Care este forma de asociere cu partenerul dumnevoastra si cum sunteti dumneavoastra si partenerul organizati? Sunteti doua societati comerciale sau asociati, ca persoane fizice, ai aceleiasi societati comerciale?
Este foarte important de precizat acest aspect pentru a va putea oferi o solutie.
Suntem momentan 2 persoane fizice, doresc in viitorul imediat sa ma organizez sub un pfa, dansul nu stiu daca va face aceeasi trecere juridica. Va multumesc!
Daca va organizati juridic ca si PFA puteti sa il angajati insa nu pentru exercitarea activitatii pe care o desfasurati dumneavoastra, adica, spre exemplu, un PFA contabil nu poate avea angajat un alt contabil.
Va multumesc pentru raspuns, dar nu-mi raspunde la intrebare si anume, ce as putea face sau sub ce forma as putea sa-mi iau anumite masuri de precautie ca partenerul meu nu fuge ad literam cu proiectul si-si lanseaza singur proiectul meu sub numele lui. Amandoi suntem programatori.
Conteaza foarte mult forma sub care veti colabora, respectiv veti fi asociati intr-o societate, veti avea o relatie contractuala. Pana nu va hotarati cum veti colabora nu vi se poate indica o modalitate de incheiere a unui acord legal.