avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Notificare cesiune contract de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Notificare cesiune contract de credit

Acum cateva zile am primit o notificare de la o societate specializata in achizitia de creante prin intermediul unui Birou executor judecatoresc, notificare insotita de un contract de credit incheiat intre mine si o Banca in anul 2006. Surprinderea mea consta in faptul ca banca respectiva nu m-a instiintat in aceasta privinta, iar din punctul lor de vedere nu am datorii restante. Din continutul notificarii -primite de la societatea care a cumparat creanta- in baza contractului cu Banca rezulta ca am o datorie de trei ori mai mare decat cea din contract, insa tot aceasta societate imi ofera si o solutie pentru a evita procedura de executare silita, respectiv prin a suna la un numar de telefon si stabili un plan de rate.

Totodata, banca la care detin un cont de debit imi aduce la cunostinta faptul ca pe contul respectiv exista poprire, iar conform adresei de poprire orice sume existente in cont vor fi virate catre un alt cont specificat in adresa pana la stingerea datoriei.

Fata de cele expuse, cum pot afla cu certitudine ca respectiva societate este indreptatita sa-mi solicite respectivele sume pe care le "datorez" si in ce conditii.

De asemenea, in ceea ce priveste adresa de poprire, adresa de care am fost instiintata prin intermediul bancii la care am contul de debit, as dori sa stiu daca exista o baza legala prin care societatea respectiva este indreptatita (chiar si in calitate de creditor in urma cesiuni) sa retina sumele de pe cont fara a exista o limita.

In speranta ca voi primi cateva indrumari in ceea ce priveste problema descrisa, va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Datorii bancare - creditorul nu are din ce isi recupera imprumutul gheorghelupu gheorghelupu Actuala mea concubina a facut un imprumut de nevoi personale in urma cu ceva ani,ramanand fara serviciu a intrat in imposiblitatea de asi onora datoriile catre ... (vezi toată discuția)
Ce face girantul in cazul in care debitorul nu plateste? syberia_sims syberia_sims Buna ziua, Acum doi ani am girat pentru un credit de nevoi personale unei \\\"prietene\\\" si am semnat un contract de garantie reala mobiliara asupra ... (vezi toată discuția)
Cesionarea creditului de nevoi personale mika21 mika21 Buna ziua, am contractat de la o banca un credit de refinantare pe 10 ani, in 2006, fara giranti si fara garantii. Din 03/ 08 pana in 03/09 nu am avut servici ... (vezi toată discuția)