avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Nu mai pot face fata financiar unei rate imense la ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Nu mai pot face fata financiar unei rate imense la banca.

Am un credit imobiliar ipotecar cu o rata lunara de 460 CHf pe care nu o mai pot plati. In cazul in care ma vor executa silit,apartamentul va fi scos la licitatie iar diferenta dintre suma platita de cumparator si suma datorata in momentul acesta bancii e cu mult mai mica acestia din urma ma vor obliga sa platesc cumva diferenta? Adica e posibil sa raman fara casa si cu o datorie imensa la banca? Din pct de vedere legal pot face asta?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: AAnalyaa , utilizator 13:12, 9 Decembrie 2012
Raspunsul este din pacate afirmativ. Daca datoria fata de banca nu este acoperita prin vanzarea imobilului se vor urmari silit veniturile dumneavoastra si/sau alte bunuri pe care le detineti in proprietate.
Incercati sa faceti urgent o refinantare a acestui imprumut intr-o alta valuta, la o alta banca si mariti perioada de creditare. Eventual, incercati prima data la aceeasi banca. Puteti face dovada veniturilor obtinute, banca poate negocia esalonarea rambursarii imprumutului. Nu lasati sa treaca timpul si sa ajungeti in situatia in care sa fiti executati silit.
Va multumesc am incercat dar nu am nici o sansa. Dupa 6 ani in care platesc rate datoria ramasa e de 56.600Chf,din 60.000 chf IMPRUMUTATI. In curand voi fi intr-un proces de divort,sotul nu vrea apartamentul iar eu nu mi-l pot permite. Sunt restanta la banca de 2 luni iar singura pferta a bancii a fost o restructurare de credi cu prelungirea perioadei de rambursare inca 5 ani in conditiile in care rata mi-ar fi scazut ca max 50 Chf lunar,ceea ce nu ma ajuta deloc
Refinantarea intr-o alta alta valuta,la aceeasi banca intra in discutie doar in momentul in care voi fi cu ratele la zi insa chiar si asa rata lunara nu va scadea cu mult
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2012
gi-jane2, moderator
Va mai ramane o solutie.
Sa gasiti un cumparator al acestui apartament care sa achite integral pretul pe care il solicitati Dvs., achitati diferenta ramasa de plata la banca. Este posibil sa va ramana si bani cu care sa achizitionati o noua locuinta.
Piata imobiliara este extrem de scazuta,chiar am vizualizat acum cateva oferte din ziarul local si nu cred ca voi primi la vanzare suma pe care trebuie sa o achit la banca,chiar si cu imbunatatirile facute: izolatie exterioara,centrala termica, AC,termopan,etc

Alte discuții în legătură

Francul elvetian anghelgeorgiana anghelgeorgiana buna ziua.ma poate lamuri si pe mine cineva cat mai poate creste francul elvetian?mentionez ca am credit in franci.ce sanse sunt sa scada cotatia lui pe piata ... (vezi toată discuția)
O portita pt achizitionarea unui alt imobil curucle curucle in vara anului 2008 am facut un credit ipotecar pe 38 de ani in valoare de 96000 de chf, iar codebitor a fost tatal meu care este pensionar. La inceput am ... (vezi toată discuția)
Restanta banca, refuz reesalonare ContSters293905 ContSters293905 In urma cu patru ani am facut un credit nevoi pers an chf.Pana in toamna anului trecut am reusit sa merg cu ratele ok. Din decembrie am anuntat banca ca ... (vezi toată discuția)