avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... reorientare profesionala
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

reorientare profesionala

Buna ziua,
Sunt inginet in imbunatatiri funciare si in concluzie somer cu diploma :) ...as vrea sa ma reprofilez si sa-mi deschid un pfa (sau o alta forma de acest tip care e mai convenabila) pentru ssm si psi ....ce cursuri ar trebui sa urmez si care ar fi pasii de urmat!
Va multumesc tare mult si va doresc o zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Dragomir Dascalu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:15, 15 Decembrie 2012
Vreti ca PFA-ul se se ocupe cu consultanta in domeniul SSM (serviciu extern de prevenire si protectie) ?
si ssm si psi deoarece confider ca e mai usor sa faci contract cu o firma daca te ocupi de amandoua!
In domeniul PSI nu cunosc, dar pt SSM sunt necesare urmatoarele cursuri pt conducatorul serviciului extern de prevenire si protectie.


ART. 32

(2) Conducatorul serviciului extern de prevenire si protectie trebuie sa indeplineasca cerintele prevazute la art. 50.


ART. 50
(1) Cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului superior, care trebuie indeplinite in mod cumulativ, sunt urmatoarele:
a) absolvirea, in domeniile fundamentale: stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice, cu diploma de licenta sau echivalenta, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenta, ori a studiilor universitare de lunga durata sau absolvirea cu diploma de absolvire a studiilor universitare de scurta durata;
b) curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu continut minim conform celui prevazut in anexa nr. 6 lit. B, cu o durata de cel putin 80 de ore;
c) absolvirea cu diploma sau certificat de absolvire, dupa caz, a unui program de invatamant postuniversitar in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata de cel putin 180 de ore.

Mai este necesara o vechimea de cel putin 5 ani in domeniul securitatii si sanatatii in munca (adeverinta sau orice document care atesta ca ati avut atributii pe linie de SSM).
Atestarea serviciului extern de prevenire si protectie se obtine prin depunerea dosarului la comisia de atestare organizata in fiecare Inspectorat Teritoria de Munca.

Imbunatatirile funciare nu tin de facultatea de constructii?
Daca da v-as recomanda sa obtineti si atestarea drept coordonator in materie de securitate si sanatate pe santier.

Am terminat in cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Maedicina Veterinara dar Facultatea e incadrata la inginerie civila , deci cred ca as putea sa continui ca coordonator in materie de securitate si sanatate pe santier.
Va multumesc!

Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2012
voicuflorentina83, utilizator
Pentru prestari de servicii in domeniul PSI gasiti informatii aici:
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Ssm si psi ALEXANDRU - ADRIAN MIU ALEXANDRU - ADRIAN MIU Buna ziua, As dori sa fac un curs de perfectionare pentru a activa in domeniul securitatii si sanatatii in munca si psi dar nu stiu ce tip de curs e cel mai ... (vezi toată discuția)
Vechime 5 ani in ssm? oana0409 oana0409 buna ziua. Pregatirea de nivel superior in domeniul SSM, presupune: a) absolvirea, în domeniile fundamentale: ştiinţe inginereşti, ştiinţe agricole ... (vezi toată discuția)
Protectia muncii animis animis Buna ziua, doresc sa stiu ce trebuie sa fac pentru a presta servicii de protectia muncii/ SSM? Fac cursul dupa care pot incheia contract sau mai trebuie si ... (vezi toată discuția)