avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Declaratii pentru PFA platitoare de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Declaratii pentru PFA platitoare de TVA

Buna, am deschis luna trecuta un PFA platitor de TVA, am achizitionat marfa din Ungaria, as dori sa stiu ce declaratii se depun lunare si tremestriale. Ma intereseazamai mult ce le care ar trebui sa le depun acum in luna decembrie .Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 12:46, 18 Decembrie 2012
cand ati efectuat achizitia intracomunitara?
v-ati inscris in ROI?
Da m-am inscris, sa pot lua fara TVA
Si marfa am cumparat-o luna trecuta, cred ca 390 ar trebui facuta acum.....
trebuie sa depuneti decl. 390 pana pe data de 21 decembrie.
de asemenea, in primele 5 zile lucratoare ale lunii decembrie trebuia sa depuneti decl. 092 pentru schimbarea perioadei fiscale de la trimestru la luna. schimbarea are loc incepand cu luna decembrie 2012.

astfel, pana pe data de 21 decembrie trebuie sa depuneti decontul de tva pentru luna noiembrie, iar pana pe data de 25 ianuarie 2013 trebuie sa depuneti decontul pentru luna decembrie.

este obligatoriu sa trec la perioada fiscala lunara?

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar ContSters103316 ContSters103316 O societate din Romania a achizitionat o combina de la o societate din Germania in luna iulie. Administratorul mi-a adus factura abia acum.Ar trebui sa depun ... (vezi toată discuția)
Tva trimestrial, achizitie intracomunitara felisana felisana Am o firma de tranport marfa cu cifra de afaceri in jur de 40000 euro, care depune tva trimestrial. In data de 2 februarie a achizitionat o piesa din Germania ... (vezi toată discuția)
Achizitionez pentru prima data marfa din exterior marymary marymary -sunt srl platitor de tva, inregistrat in ROI -achizitionez pentru prima data marfa din exterior, din ungaria(cartuse de toner) de la un furnizor care isi ... (vezi toată discuția)