avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii problema calcul transa vechime in invatamant
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

problema calcul transa vechime in invatamant

Buna ziua .
Ma poate lamuri si pe mine cineva cu privire la un aspect?
Este vorba de incadrarea unui cadru didactic. Pana in prezent are o vechime in munca de aproximativ 14 ani si 3 luni. In aceasta perioada am inclus somajul si concediul crestere copil ( care mai degraba a fost concediu postnatal). Vechime in invatamant cumulat are aproximativ 10 ani si 5 luni ( fara somaj si crestere copil).... dintre care vreo 7 ani continuu ( fara vreo intrerupere).
In legea 63 spune asa " Art.3.. al. 1 lit. c) pentru personalul didactic incadrat la transele de vechime in invatamant de peste 10 ani, care nu indeplineste conditia de vechime efectiva neintrerupta in invatamant de peste 10 ani, salariile de incadrare se vor imparti la 1,15 si se vor rotunji la intreg. Daca, ulterior intrarii in vigoare a prezentei legi, prin impartirea la 1,15 personalului didactic de predare trecut la o transa de vechime recunoscuta in invatamant de peste 10 ani nu i se poate asigura salariul de incadrare avut, acesta va fi mentinut cu acelasi salariu de incadrare in noua transa pana cand i se poate asigura o crestere a salariului de incadrare.
al. 2. Prin vechime efectiva neintrerupta in invatamant de peste 10 ani se intelege activitatea depusa atat in calitate de personal didactic, personal didactic de conducere, indrumare si control, cat si in calitate de personal didactic auxiliar, cu contract de munca intr-o unitate sau institutie de invatamant ori intr-un inspectorat scolar, indiferent cand vechimea a fost realizata in mod neintrerupt."
Eu sunt mai tare de cap si nu prea inteleg cum este cu vechimea efectiva neantrerupta in invatamant ... mai ales ca am intrebat in doua locuri si mi s-au spus doua pareri diferite ... adica o parte mi-a spus ca este corect sa o incadrez la transa 6-10 ani iar cealalta parte mi-a spus sa o incadrez la 10-14 ani ?
Cum este corect?
((Ce s-ar intampla daca un cadru didactic in varsta care este in invatamant de peste 30 ani .... dar care din diverse motive nu a lucrat 10 ani continuu ( fara vreo intrerupere ) ... aceasta persoana este platita la transa 6-10 ani? sau 30-35 , 35-40 , peste 40 ani ... dupa caz ...))
Cum este corect sa incadrez aceasta persoana 6-10 ani sau 10-14 ani ?

Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Calcularea vechimii in invatamant sandita75 sandita75 as vrea sa stiu cand trec la vechimea de peste 10 ani in invatamant. sunt angajata din 01 sept 1998 ca necalificat, cu contracte pe perioade determinate, dupa ... (vezi toată discuția)
Aplicare legea 63/2011 alexealinlucian alexealinlucian CUM SE INTERPRETEAZA ACEST ARTICOL DIN LEGE?CARE SUNT PERSOANELE CARE VOR AVEA DE SUFERIT LA INCADRARE?SE APLICA SI CELOR CARE DEJA AU TRECUT LA O ALTA TRANSA ... (vezi toată discuția)
Spor de stabilitate asistent universitar selena82 selena82 Buna ziua. Lucrez ca asistent universitar, si pana in luna decembrie am avut salariul grila de 2254 ron. Din luna decembrie am trecut la grila de salarizare ... (vezi toată discuția)