Am adresat instantei o cerere de recurs prin email fara semnatura electronica,a fost inregistrata am fost citat. Pentru primul termen am trimis o cerere catre instanta referitoare la speta atasind si noi documente probatoare ,am cerut judecarea in lipsa ,cerere transmisa postal sub semnatura olograf.La citarea pentru primul termen instanta nu mi-a adus la cunostinta despre nesemnarea cererii transmise prin email.Acum partea adversa solicita prin intimpinare nulitatea recursului datorita acelei cereri .Se poate respinge recursul pentru asta? Mai am posibilitate la al treilea termen sa trimit acea cerere semnata olograf?
Recursul se poate respinge pentru ca nu este semnat pentru ca se aplica prevederile art.112 C.proc.civ cu privire la cererea de chemare in judecata care trebuie sa fie semnata.De aceea la urmatorul termen de judecata trebuie sa va prezentati in instanta pentru a va insusi recursul, respectiv sa-l semnati altfel aveti toate sansele sa fie respins.
conf art.302 ind.1 din codul de procedura civila
(1) Cererea de recurs va cuprinde, sub sanctiunea nulitatii, urmatoarele mentiuni:
a) numele, domiciliul sau resedinta partilor ori, pentru persoanele juridice, denumirea si sediul lor, precum si, dupa caz, numarul de inmatriculare in registrul comertului sau de inscriere in registrul persoanelor juridice, codul unic de inregistrare sau, dupa caz, codul fiscal si contul bancar. Daca recurentul locuieste in strainatate, va arata si domiciliul ales in Romania, unde urmeaza sa i se faca toate comunicarile privind procesul;
b) indicarea hotararii care se ataca;
c) motivele de nelegalitate pe care se intemeiaza recursul si dezvoltarea lor sau, dupa caz, mentiunea ca motivele vor fi depuse printr-un memoriu separat; d) semnatura.
(2) La cererea de recurs se va atasa dovada achitarii taxei de timbru, conform legii.
Art. 303
(1) Recursul se va motiva prin insasi cererea de recurs sau inauntrul termenului de recurs.
(2) Termenul pentru depunerea motivelor se socoteste de la comunicarea hotararii, chiar daca recursul s-a facut mai inainte.
(3) Abrogat
(4) in cazurile in care Ministerul Public a participat in proces, se va depune o copie de pe motivele de casare pentru procuror. (5) Presedintele instantei, care primeste cererea de recurs, va putea sa o inapoieze partii prezente, daca nu indeplineste conditiile prevazute de lege, pentru a fi refacuta, prelungind termenul de recurs cu 5 zile.
(6) Dupa implinirea termenului de recurs pentru toate partile, instanta a carei hotarare este recurata va inainta instantei de recurs dosarul impreuna cu dovezile de indeplinire a procedurii de comunicare a hotararii.
da recursul se va resoinge pentru neindeplinirea conditiilor prevazute de lege
la al treilea termen...mai puteti semna cererea doar daca completul de judecata este...fooooooooooarte ingaduitor
multa bafta
Lipsa semnăturii se poate acoperi în tot cursul judecării recursului. Dacă intimatul invocă lipsa semnăturii, recurentul trebuie să semneze cel mai târziu la prima zi de înfăţişare următoare, iar când este prezent în instanţă, în chiar şedinţa în care a fost invocată nulitatea.
Este foarte important termenul la care a fost depusa intampinarea: daca a fost depusa la prim termen, recursul va fi anulat, dar daca a fost depusa la cel de-al doilea termen, la al treilea termen trebuie sa fiti prezenta in instanta pentru a semna motivele de recurs.