avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citatie fara explicatii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citatie fara explicatii

Buna ziua ! Am depus o plangere penala in decembrie si de atunci tot astept citatie.
In urma insa cu aproximativ 3 saptamani am intrat cu cineva in litigiu care mi-a zis ca ma va da in judecata. Acum o saptamana m-a anuntat telefonic ca m-a dat.

Ieri a venit cineva de la politie care mi-a inmanat o citatie. Eu din pacate nu l-am intrebat ce obiect are si ce sunt, reclamanta sau invinuita, pentru ca in minte mi-a venit plangerea mea penala initiala si-am zis clar ca este a mea.

Acum insa imi dau seama ca poate fi plangerea celui care m-a dat in judecata ! Deci nici macar nu stiu pentru ce sunt chemata.

Pe spatele citatiei scrie ca in caz de neprezentare voi fi sanctionata cu amenda conform Lg. 61/1991

Din logica mea, daca sunt reclamant nu ma pot amenda pentru neprezentare, ci doar daca sunt invinuit. Dar ceea ce este logic nu este mereu si legic, asa ca va solicit respectuos, daca puteti sa ma lamuriti ca ce sunt chemata acolo.

De asemenea pe fata citatiei scrie:

MINISTERUL ADMINSTRATIEI SI INTERNELOR
INSPECTORATUL CUTARE
Politia cutare
Nr **** din 05.02 2009

Asta ar fi numarul dosarului ? Pentru ca eu plangerea mea am depus-o in decembrie 07 2008 deci cred ca nu este a mea..

Ma rog, va las pe dumneavoastra sa ma lamuriti..

Si da, am incercat sa sun sa intreb dar e weekend si nu e nimeni la birouri la Politie.

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 08:52, 12 Februarie 2009
Si eu zic ca citatia nu provine de la plangerea dvs.
Va cheama sa dati o declaratie dar nu ca parte vatamata, asa cum bine ati spus.
Buna ziua. E foarte curios... Eu pe a mea am depus-o din decembrie si nu a venit nimic, iar persoana respectiva a depus-o de o saptamana sau doua si deja am fost citat ? Nu prea inteleg...

Multumesc !
Depinde de natura faptei prevazute de legea penala.
Daca e vorba de o infractiune mai grava politia se misca mai repede.Se mai poate sa aiba ceva relatii partea adversa daca e o fapta aiurea.

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc. Atunci cred ca ar fi bine sa iau legatura cu avocatul meu si sa merg insostita.
Cred ca este cel mai bine asa. Avocatul va ajuta sa dati declaratia si sa fie in avantajul dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Furt calificat stergatoare auto holyvmp holyvmp Buna seara, Va scriu in legatura cu o boacana de-a mea din urma cu 6 luni. Intr-o noapte, aflandu-ma in stare de ebrietate impreuna cu un prieten, am rupt ... (vezi toată discuția)
Drepturile si obligatiile unui martor intr-un proces penal Monica1 Monica1 Sunt citata ca martor intr-un proces penal,pentru Fond( ce inseamana asta ? ). In citatie scrie ca \" Partea citata are dreptul la un aparator cu care sa se ... (vezi toată discuția)
Citatie la politie in calitate de "faptuitor" Miyako Miyako Am primit o citatie sa ma prezint la politie. Pe foaia ce o am de la politist nu scrie pentru ce sunt chemat la sectie. Pe foaia ce o avea dansu am observat ca ... (vezi toată discuția)