avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cont 471
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cont 471


As dori sa aflu daca pot plati prin acest cont chiria in avans , mai exact pe toata periada contractului de inchiriere(5ani)?
Suma este destul de mare, voi avea probleme cu garda?
Plata o s-o fac prin banca in contul proprietarului .
multumesc.
Cel mai recent răspuns: amalia2009 , utilizator 16:10, 26 Mai 2011
Este o cheltuiala in avans, deci puteti sa contati toata suma in 471 si lunar,inregistrati cheltuiala cu chiria platita: 612=471.Este f bine.
am si eu o intrebare in legatura cu sumele din contul "471".ex.:o societate nou infiintata a efectuat niste cheltuieli pentru realizarea unui proiect sapard(cheltuieli de consultanta pentru intocmirea proiectului) in anul2008.deoarece avea nevoie de credit am inregistrat aceste sume in contul 471 iar apoi pe baza unui scadentar urmand sa le inregistrez pe cheltuieli din momentul in care societatea va inregistra si venituri(ma refer la exercitii fin. urmatoare).oare la un eventual control fiscal se vor lua nedeductibile fiscal aceste sume referindu-se la alte perioade fiscale?(mentionez ca la data bilantului am depus si un memoriu justificativ pentru aceste sume).
va rog mult,daca se poate sa-mi dati un sfat.
Nu stim exact despre ce suma este vorba. Corect este intradevar sa virati acesti bani prin banca direct in contul proprietarului. Pe de alta parte, plata in avans pe toata perioada contractului trebuie stipulata in contractul de inchiriere.
Totusi, si cu aceste clauze respectate, exista riscul de a fi interpretat drept un imprumut mascat acordat unei persoane fizice/juridice. Nu mai vorbim de cazul in care se poate face o asociere de rudenie/cunostinte intre dvs si proprietar.
nu ma refeream la plata firmei de consultanta,e totul in regula,la cheltuielile legate de acest proiect sapard efectuate in anul 2007,daca se pot esalona pe cheltuieli si daca mai sunt deductibile in urmatoarele exercitii.
Pt. andreeaalexandra - Daca sunt in contul 471 nu sunt in conturi de cheltuieli. Daca le inregistrati in conturile de cheltuieli mai tarziu (cu luni, sau chiar exercitii financiare ulterioare) nu vad motivele pentru care le-ar considera nedeductibile.

NB : Si nici cameliaj nu va raspundea dv. Ca regula, nu adaugati alte subiecte pe postarile existente. Creati un subiect nou.

Alte discuții în legătură

Conturile 117 si 471 Enea Petra Enea Petra In anul 2008, s-a inregistrat in contul 471 o suma X, dar se regaseste si in prezent in balanta, contul 471 nefiind inchis. Se poate inregistra in anul 2012, ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de protocol si contul 471 AndreiS85 AndreiS85 In anul 2010 am inregistrat cheltuielile de protocol in contul 471 pentru a nu inregistra pierdere la sfarsitul exercitiului financiar; In anul 2011 am voie ... (vezi toată discuția)
Inregistrare leasing ANTIANA INDREI ANTIANA INDREI mi-a ramas sold la contu 167 si la 471 dupa achitarea ratelor si primirea facturi cu valoarea finala cu ce le inchid. multumesc (vezi toată discuția)