avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cum se poate prelua un pfa cu licenta taxi
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cum se poate prelua un pfa cu licenta taxi

Buna ziua,va rog frumos,daca se poate sa-mi explicati si mie daca este posibil legal sa cumpar un PFA cu o licenta taxi pt Bucuresti, schimbindul in SRL sau IF,si care ar fi urmatoarele proceduri pentru finalizarea tranzactiei
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: florinamatei , utilizator 16:11, 14 Ianuarie 2013
Nu se poate transforma PFA in SRL. Sunt entitati reglementate de legi distincte. Singura posibilitate ar fi transmiterea patrimoniului PFA impreuna cu numele comerciantului in conformitate cu art. 41 din Legea nr. 26/1990 privind registru comertului.
Va multumim frumos pt raspuns,deoarece noi dorim sa cumparam o licenta taxi si nu stiam absolut nimic.
Cred ca cel mai bine este sa contactam o persoana juridica personal(sau ce ne sfatuiti dv),sa mergem la dansul cu toate actele pt o evaluare a firmei respective.
O zi placuta in continuare si va multumim frumos
Mergeti cu titularul PFA la registru comertului la serviciul de asistenta juridica si le spuneti ce doriti sa faceti, urmand sa le indicati temeiul legal pe care vi l-am indicat. Primul pas va fi rezervarea denumirii firmei care va trebui sa aiba urmatoatea forma: .. NUMELE NOULUI TITULAR PFA SUCCESOR IN DREPTURI AL NUMELE VECHIULUI TITULAR AL PFA. Exista posibilitatea sa va loviti de reticenta functionarilor, dar ii rugati sa se informeze inainte de a spune ca nu se poate.
Va multumim frumos pt indrumare,o zi buna in continuare
Buna ziua,va deranjez din nou. Va rog frumos sa ma indrumati catre cineva specializat pt infiintarea unei firme contra cost,de preluare a licentei taxi prin PFA. de la persoana actuala si sa o cumparam noi.Am discutat cu o persoana autorizata dar d-na nu cunostea legea prea bine. Ne trebuie cineva care s-a mai ocupat cu asa ceva. Nr de telef. la care putem fi contactati:0755763229.
Va multumim anticipat,o zi buna in continuare

Alte discuții în legătură

Cum se poate prelua un pfa cu licenta taxi tudorika tudorika Buna seara, Referitor la cum se poate prelua un pfa cu licenta taxi, scria un coleg de-al dumneavoastra de pe site, urmatoarele: \\"Nu se poate transforma ... (vezi toată discuția)
Aport in natura la capitalul social Elena266 Elena266 Buna ziua, as vrea sa-mi desfiintez PFA-ul si sa infiintez o firma As dori sa stiu daca licenta de taxi pe care o detin poate fi mutata pe firma si daca ramane ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde o licenta de taxi daca este pfa? StingaciuF StingaciuF Buna seara!Avem si noi o dilema.Vrem sa cumparam o licenta de taxi de la un vecin insa licenta este pfa.Este posibila cumpararea?Si cum se procedeaza?Ce acte ... (vezi toată discuția)