avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lamuriri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lamuriri

am castigat atat la Tribunal cat si la Curtea de Apel litigiul cu angajatorul insa acesta dupa ce am facut cererea de restituire a salariilor compensatorii si a actelor ce atesta vechimea in munca si a contributiilor de somaj nu am primit decat salariile nete (nu stiu daca e corecta suma primita ) pentru ca angajatorul spune ca hotararea Tribunalului nu m-a incadreaza ca salariat :"respinge cererea de reintegrare in postul detinut anterior desfacerii contractului de munca " si ca atare nu am cum sa obtin actele de vechime si contributii la somaj ; eu am contestat decizia de incetare a contractului de munca( contract pe perioada determinata ) ca fiind ilegala.
vreau sa-mi spuneti care e formula de calcul a salariului brut si net ( salar brut 2112/net 1500 ) pe perioada 10.10.2011-21.11.2012 sau care sunt sumele pt fiecare salar.
ce trebuie sa fac sa obtin si actele necesare pt somaj cat si cele ce atesta vechimea in munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:06, 15 Ianuarie 2013
Salariu brut: 2112
Somaj 0.5% = 11 lei
CASS 5.5% = 116 lei
CAS 10.5% = 222 lei
Deducere = 120 lei (daca nu aveti persoane in intretinere)
Salariu Impozabil = 1,643 lei
Impozit (16% din 1,643) = 263 lei
Salariu Net = 1,500 lei

Ce solutie a dat instanta ?
" Anulează decizia de concediere nr. 941/04.X.2011, obligă intimata să plătească contestatorului despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate de care ar fi beneficiat salariatul perioada 10.X.2011-21.X1.2012. Respinge cererea de reintegrare în postul deţinut anterior desfacerii contractului individual de muncă. Obligă intimata să întocmească şi să-i comunice nota de lichidare şi adeverinţa actualizată care să ateste vechimea în muncă "
stiu aceste calcule , pe mine ma interesa cum calculez pt perioada 10.10.2011-21.11.2012 salariul net/brut total , cate luni si cate zile calculez?
@ asasin

Este o solutie cam anormala , daca a anulat decizia de concediere nu vad de ce a respins reintegrarea ... un efect al anularii deciziei de concediere este reintegrarea ... cumva angjatorul a decis desfiintarea postului si afacut dovada ca nu se mai poate reinfiinta acel post ?

Calculul in faceti pentru ... 12 luni si 42 de zile ... din cel 42 de zile vedeti cate zile lucratoare are luna octombrie 2011 si noiembrie 2012 si cate zile lucrate intra in perioadele mentionate de dvs ...

De exemplu, octombrie 2011
salariu brut 2112 lei
zile lucratoare 21
zile lucrate 15

salariul brut realizat 2112 : 21 x 15 = 1509 lei .... etc.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu maternitate si lauzie DemleC DemleC Buna ziua! Am o nelamurire referitor la calculul concediului de maternitate si lauzie. Am un model de calcul, dar oricat am calculat nu imi bat rezultatele cu ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu in concediu medical irinaa1982 irinaa1982 Buna seara Va rog sa ma ajutati cu calcularea salariului in perioada in care amfost in concediu medical. Veniturile mele brute au fost: iunie 2013-2850 ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical carmenbn carmenbn Cum calculez concediul medical in urmatoarea situatie:salariata este la prima angajare incepand cu 02.09.2014.Intre 08 si 11.10.2014 are CM,4 zile cu cod 01.In ... (vezi toată discuția)