avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... calcul concediu medical dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

calcul concediu medical dupa CCC

Buna ziua,
Care este formula calcularii concediului medical 85 % dupa revenirea din concediu crestere copil?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:41, 21 Ianuarie 2013
Ce cod de indemnizatie aveti?
Cod indemnizatie 09,platit cu 85 %,la o indemnizatie de 1690 ron.
1. Baza de calcul a indemnizatiei pentru concediu medical este formata din veniturile pe cele 6 luni anterioare lunii in care ati intrat in concediu medical.

2. - In aceasta situatie este posibil ca in cele 6 luni sa intre si luni in care ati fost in CCC.
- In calculul indemnizatiei pentru concediu emdical se vor lua si veniturile provenite din indemnizatia pentru CCC.
- Pentru aceasta veti aduce o adeverinta de venituri de la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS), cea care v-a aprobat si platit indemnizatia pentru CCC.
Da,mi se i-a in considerare indemnizatia pe cele 6 luni,am adeverinta respectiva,dupa terminarea CCC am mers la serviciu 2 saptamani si apoi am intrat in medical,dar care este formula de calcul?
Am mers pe varianta indemnizatiei de 85 %,eu avand un salariu de 1.000 ron/net full time(la angajatorul care imi va plati medicalul),dar si alte venituri din alte activitati si astfel am ajuns la o indemnizatie de 1690 ron,iar angajatorul nu cred ca va fii de acord sa-mi plateasca medicalul in functie de indemnizatia avuta,de aceea intreb care este formula de calcul.
1. Indemnizatia pentru concediu ingrijire copil bolnav se suporta in totatliate de catre Casa de Asigurari de Sanatate asa ca nu vad retinerea angajatorului in a o plati.

2. Apoi angajatorul nu poate contesta calculul indemnizatiei pentru CCC la care se raporteaza calculul indemnizatiei pentru ingrijire copil bolnav.

3. - Asa ca angajatorul nu are nici o baza legala sa refuze plata acestei indemnizatii.
- Dar din ce spuneti inteleg ca este numai o presupunere a dvs. ca angajatorul nu o sa vrea sa plateasca indemnizatia.

4. - Daca nu o plateste faceti imediat o sesizare la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care il poate sanctiona contraventional cu amenda.
- Ati vorbit cu cantabilul firmei? El ar trebui sa stie legea.

Alte discuții în legătură

Concediu pre si post-natal alexa1305 alexa1305 Buna ziua.As vrea sa stiu cum se calculeaza indemnizatia pentru cele 126 de zile de concediu pre si post-natal, de asemenea si indemnizatia de maternitate de 2 ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate se calculeaza din salariul brut? missy999 missy999 Va rog frumos sa imi spuneti daca concediul de maternitate se calculeaza din salariul brut si ce suma imi revine daca am salariul brut de 1253 roni? Am nascut ... (vezi toată discuția)
Lege prenatal/ maternitate ralucacarciumaru ralucacarciumaru Buna ziua, 1. ma intereseaza care este exact venitul pentru concediul medical prenatal/ de maternitate, de 126 zile, azi 27.07.2016. 2. ma intereseaza care ... (vezi toată discuția)