avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionarea
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionarea

Sunt născut la 12.05.1952. Am intrat în câmpul muncii la data de 01.08.1972, am întrerupt la data de 01.06.1973 pentru satisfacerea serviciului militar. Am revenit la serviciu la data de 01.11.1974( IUC-Ploieşti).De la data de 01.10.1986 şi până în prezent sunt încadrat ca maistru instructor în sistemul de învăţământ.
Întrebare : Pot să mă pensionez şi în ce condiţii ?
Cel mai recent răspuns: viorelk , utilizator 22:05, 18 Ianuarie 2013
Limita de varsta la 65 de ani.
Pensie anticipata,sau anticipata partiala la 60 de ani.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata fara penalizare este de 43 de ani,fara stagiu asimilat(stagiu militar).
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partiala cu penalizare,este de 35 de ani,fara stagiu asimilat.
Penalizarea pentru 5 ani(60 de luni)de anticipare este de 45%.
Buna seara!

Situatia este alta daca aveti grupa de munca ininte de 1986!
viorelk a scris:

Buna seara!
Situatia este alta daca aveti grupa de munca ininte de 1986!

Care este aceasta alta situatie?
Daca intre 1974-1986 a lucrat la IUC Plpiesti si are in gr.I sau a II se tine cont la reducerea varstei de pensionare.
Indiferent unde si in ce perioada a lucrat in grupe superioare de munca se tine cont la reducerea varstei standard de pensionare si la suplimentarea stagiului de cotizare, conform legii.

Alte discuții în legătură

Iesirea la pensie stanescuioan stanescuioan În perioada 01.08.1972 - 20.06.1973, am lucrat ca tehnician la Cazangerie in cadrul I.U.C- Ploieşti în grupa a- II-a de muncă (70 % ). În perioada ... (vezi toată discuția)
Când mă pot pensiona fără penalizare ?! stanescuioan stanescuioan În perioada 01.08.2014 - 20.06.1973, am lucrat ca tehnician la Cazangerie in cadrul I.U.C- Ploieşti în grupa a- II-a de muncă. În perioada 14.10.1986 - ... (vezi toată discuția)
Pensionare definitiva Moca Moca Buna ziua ! Am o nelamurire si as vrea sa ma ajutati cu un raspuns. Tatal meu are 57 de ani si 43 de ani de munca. La ce varsta se poate pensiona definitiv ... (vezi toată discuția)