Buna ziua. Am urmatoarea problema. Am descoperit ca in luna iunie 2012 patronul a vandut intr-o zi bunuri prin casa de marcat in valoare de 5500 ron. Nu mi-a dat nici un bon si nu am stiut de acest lucru decat azi (dupa 6 luni)--eu neavand acces la casa de marcat.. Tot azi mi-a dat si o factura uitata prin masina lui, tot din luna iunie, in valoare de 3000 ron--achizitii diverse..
Cum as putea sa le trec in contabilitate.. In special D300(pt iunie, dar si restul anului) si D394 (pt luna iunie).. Va multumesc mult !!
Prin "Corectie la tva si rectificativ la D 394" va referiti sa inregistrez in luna decembrie atat factura cat si bonul lipsa si sa le anexez pentru luna decembrie; iar D300 din lunile iunie-noiembrie si D394 iunie sa ramane neschimbate? In cazul acesta mai trebuie sa fac cerere la organul fiscal ? Nu am inteles ce pasi ar trebui sa urmez..Si nu am inchis inca anul 2012.
Va multumesc tare mult pentru raspuns
Deci sa inregistrez factura in luna decembrie, dar sa fac rectificativa la d394 pentru luna iunie in care sa includa si factura lipsa?
Iar la TVA? Sa inregistrez pe luna decembrie bonul, dar sa refac declaratiile din iunie-decembrie la D300?
In cazul acesta trebuie sa depun cerere la finante pentru a-mi da voie sa corectez declaratiile gresite?