avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... clauza impresariere nula
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

clauza impresariere nula

Buna ziua, vreau sa verific daca se poate declara nula o clauza de impresariere (parte dintr-un contract mai amplu de productie si management) in cazul in care persoana juridica respectiva nu detine nici codul caen de impresariere(7490) si nici aviz in acest sens.
conform OG 21/31.01.2007 inteleg ca firma este pasibila de amenda, dar vreau sa stiu daca nu cumva se poate declara nula aceasta parte a contractului, si anume impresarierea.
" ART. 33
(1) Constituie contravenţii urmãtoarele fapte:
a) neînscrierea în Registrul instituţiilor şi companiilor de spectacole sau concerte în termenul prevãzut la art. 27 alin. (4) şi se sancţioneazã cu amendã de la 1.000 lei la 5.000 lei;
b) desfãşurarea activitãţilor de impresariat artistic de cãtre persoane fizice sau persoane juridice de drept privat, fãrã obţinerea atestatului sau, dupã caz, a avizului din domeniul impresariatului artistic, şi se sancţioneazã cu amendã de la 5.000 lei la 10.000 lei;
c) desfãşurarea activitãţilor de impresariat artistic de cãtre persoane fizice sau persoane juridice de drept privat, fãrã înscrierea în Registrul impresarilor artistici, şi se sancţioneazã cu amendã de la 1.000 lei la 5.000 lei."
Mentionez ca as dori sa se scoata activitatea de booking si impresariere de sub acel contract, cat mai simplu si rapid.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Codificare caen - impresariat eliadar eliadar Am cautat pe net sa gasesc noua/vechea codificare CAEN pentru domeniul de impresariat artistic. Nu apare specificata ca atare din pacate. Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Impresariat artistic dani_p dani_p Cum se poate incadra un contract de impresariat? Exista un contract numit in acest sens sau va fi unul de natura mixta? Artistul doreste ca impresarul sa se ... (vezi toată discuția)
Contract de impresariat adudu adudu buna ziua. va rog sa-mi spuneti in ce conditii si daca se poate incheia cu contract de impresariat artistic intre un centru cultural judetean, care are in ... (vezi toată discuția)